Kompostering

Ska du börja kompostera? Köp en kompost som kan hantera allt ditt trädgårds- och hushållsavfall. Här hittar du produkter från bland annat Biolan och Jabo.


En egen återvinning i trädgården

Med en kompost kan du bli av med gamla växter och organiskt avfall. Detta förmultnar tillsammans och blir till näringsrik jord som du kan använda för att plantera nya växter eller ge redan växande plantor möjlighet till att växa sig stora. Kompostering kan därmed vara ett fantastiskt tillbehör till trädgården. Tänk på att det tar uppemot 8–10 månader för hela processen från avfall till kompostjord. Det är bra att välja en stor kompost, räkna med att kompostbehållaren ska rymma 50 liter hushållsavfall per person i ett hushåll. På Byggmax kan du välja det som passar just dig när du ska köpa din kompost. Du kan köpa en kompost i trä eller plast, vi har dessutom kompostgaller för dig som hellre vill ha det.

 

Lyckas med din kompost  

Komposten bör vara placerad på ett plant underlag i en skuggig och vindskyddad del av din trädgård. Tänk även på att placera den på ett ställe där den blir lättåtkomlig året runt. Börja med att lägga ett lager med kvistar allra längst ner i din kompost för att få den luftig. Lägg sedan ett lager trädgårdsavfall och sedan ett lager av gammal kompost eller jord. Varva sedan lagren i komposten med finfördelat avfall och olika strö-material. Strömaterial finns att köpa till din kompost här på Byggmax till ett bra pris.

Balansen mellan syre - näring - fukt måste vara på en bra nivå för att komposten ska fungera så effektivt som möjligt. Kolla in vårt gör det själv-projekt LYCKAS MED KOMPOSTEN för instruktioner steg för steg.

10 artiklar

  1. Pris från
    79 95 kr /st
    2-10 d
  2. 50   kr /st
    3-5 d

10 artiklar