Fasadbelysning

Hos oss på Byggmax hittar du fasadbelysning i olika utföranden. I de flesta hus och hem hittar du en fasadlampa vid entrén som ger dig ett mysigt välkomnade både för gäster och familjen. I vårt breda sortiment av fasadbelysning hittar du allt från fasadlampor, klassiska vägglyktor till snygga spotlights i vädertålig aluminium. Handla dem enkelt och smidigt på byggmax.se eller i din närmaste butik. 

Vilken utebelysning ska jag välja?

Att välja utebelysning för vägg, kan vara lite svårare än att välja en lampa för inomhusbruk, eftersom du troligen behöver borra hål i fasaden så krävs det att du har rätt typ av skruvar och plugg innan du monterar den. Innan köp av fasadlampa rekommenderar vi att du bestämmer vart den ska monteras eftersom de är skillnad på att montera en lampa på en tegelvägg till skillnad från en trävägg. 

 

Hur monterar jag min fasadbelysning på bästa sätt?

Är du osäker på hur du ska placera din fasadlampa kan du enkelt testa dig fram med hjälp av en ficklampa. Lys ficklampan på de ställen där du har planerat att placera fasadlampan för att se om de är en bra placering. Det kan vara på fasaden vid ytterdörren eller vid garaget. Tänk på att det är kontrasten mellan ljus och mörker som är det mest effektfulla och ljuset ska heller inte vara bländande, varken för dig själv eller för grannarna.

Ett tips är att koppla all utomhusbelysning till en sensor som automatiskt tänder all utomhusbelysning när det är mörkt ute. På så sätt slipper du manuellt tända och släcka alla lamporna. 

 

Fasadbelysning LED

LED blir allt mer populärt och är en viktig komponent i framtiden inom belysning. En vägglykta utomhus med LED eller stolpbelysning med LED? Välj den som passar ditt ändamål bäst. Ur ett miljöperspektiv minskar energiförbrukningen med 90% jämfört med en vanlig glödlampa trots att de presterar samma ljusstyrka.

 

Köp fasadbelysning billigt hos Byggmax

Kom in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av fasadbelysning