Varmvattenberedare för Extern Värmekälla 110 E Metro Therm

ART.NR: 6412039
Varmvattenberedare för Extern Värmekälla 110 E Metro Therm
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Varmvattenberedare för Extern Värmekälla 110 E Metro Therm

Flänsen i varmvattenberedaren är utrustad med magnesiumanod och dykrör för att styrventil eller termometer ska kunna anslutas.
Dyklommen är 3/8" 12,5 mm innanför. Längd är 500 mm. På flänsen är en mätbar magnesiumanod monterad.

Varmvattenberedaren är konstruerad som en stålbehållare med svetsad stålspiral. Denna konstruktion säkerställer att alla delar som vatten kommer i kontakt med vatten är effektivt skyddade av METROs unika EMAPAN-emalj . EMAPAN-emaljen ger ett effektiv körskydd, så att alla VA-godkända rörmaterial kan anslutas till vattenvärmaren.
Emaljen bränns fast vid en temperatur på 860°C, och det miljövänliga porslinlagret är bakterie- och kalkavvisande.
3/4"-sprialen har ett mycket lågt tryckfall, och är utrustad med luftventilen. Det är därför lämpligt för centralvärme.

Konstruktion
Tappvattenet värms upp av ett rörspole som placeras direkt i bruksvatten och utnyttjar på så sätt värmen så effektivt som möjligt. Varmvattentemperaturen kan regleras med en termostat antingen med en termostatisk reglerventil monterad på röranslutningen eller av en elektronisk termostat.
Behållaren är gjuten med effektiv miljövänlig isolering för att säkerställa minimal värmeförlust. Den yttre skåpet behandlas med slagtålig lack som ger en ren yta.
Får endast installeras av en kvalificerad VVS-tekniker.

Modell: 110 liter E
Värmeväxlare: 0,75 m²
Anslutning: 3/4"
Vikt: 70 kg
RSK-nr: 6525502
Antal duschar: ca 4-5 st

Korrisonsskydd- Rostfritt (R) eller Emaljerad (E)?

Materialet i beredaren slits med tiden eftersom tryckkärlet är i konstant kontakt med vatten. Det är därför viktigt att fundera över vilket korrosionsskydd som lämpar sig för just ditt vatten. Emaljerade ger högsta korrisionsbeständighet vilket innebär att stålet i tryckkärlet aldrig har kontakt med vattnet. Lämpar sig för vatten med låg konduktivitet med ledningstal under 25mS/m, vid höga kloridhalter (>50mg/liter) och för kalkrika vatten. Rostfria beredaren lämpar sig bäst för vatten med lågt pH-värde (surt) eller kolsyrehaltigt vatten.
Samtliga varmvattenberedare från Metro Therm är försedda med komplett armatursats, inklusive blandningsventil (undantag Metro Minett 6 och Focus Power 15 S). Detta ökar din säkerhet och minimerar skållningsrisk.
Läs mer
Varumärke Metro Therm
Leverantörens artikelnummer 6525502

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För oss är det sedan länge en självklarhet med varmvatten i kranen, men för detta krävs trots allt något som värmer vårt vatten. Om beredaren är för liten eller går sönder så tar varmvattnet slut. Se därför till att välja en lagom stor varmvattenberedare som klarar familjens behov. Här nedan så visar vi hur du installerar den rätt, så att du slipper kallduschar.