Fönsterbleck - underbleck

Finns i flera färger
ART.NR: 20712
Underbleck av plåt som finns i två olika bredder, 60 och 100 mm.
Läs mer
Färg:
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Fönsterbleck - underbleck

Underbleck av plåt.
Underblecket tätar underkanten på fönster så att det inte regnar in. Underbleck kan även användas som tröskellist.

Montering

Underblecket skjuts in i spåret som finns i fönstrets underkant, därefter spikas eller skruvas det fast rakt framifrån.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer BMUB9005160
Ladda ner dokument

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att montera foder är det moment som ger fönstret eller dörren sitt slutgiltiga utseende och täcker springan mellan vägg och dörr/fönster. Foder finns i olika former, storlekar, material och färger och det är bara du som sätter gränserna för slutresultatet. I vår guide visar vi de vanligaste monteringssätten samt vad som är bra att tänka på när du planerar ditt fodermontage!
  • Att montera moderna fönster ger fasaden en unik prägel samtidigt som det sänker både energiförbrukningen och bullernivån. Innan du köper fönster är det en bra idé att bekanta sig med vad U-värde är och vilka för- och nackdelar trä-, PVC- och aluminiumfönster har. I denna guide får du lära dig det viktigaste för ett lyckat val och hur du kan montera fönster själv!
  • En fönsterinfattning eller fönstersmyg har du för att täcka sidorna på ytterväggen i hålet för fönstret. Denna ansluter tätt mot fönstret på sidorna samt i överkant och går ut till de foder som monteras på insidan av väggen. I nederkant passar det oftast bra med en integrerad fönsterbräda. Vill du kan du även fälla in belysning i fönsterinfattningens övre del, vilket kan bli väldigt effektfullt.
  • Om du renoverar dina fönster i tid kan det göra att du slipper byta ut dem mot nya fönster, vilket har flera fördelar. Det kan vara både svårt och kostsamt att hitta fönster som passar husets karaktär, framförallt när det kommer till äldre hus. Dessutom gör du miljön en tjänst när du ser till att underhålla och bevara de befintliga fönstren, i stället för att låta dem bli avfall. I denna guide visar vi hur du kan renovera fönster själv!
  • När du ska montera din fönsterbänk finns det vanligtvis två scenarion, antingen finns redan en fönstersmyg eller så sker montaget i samband med att smygarna monteras. Tillvägagångssättet är nästan identiskt men du behöver vara ännu noggrannare med måtten om smygen redan finns då enbart en mjukfog kommer täcka över springorna mellan fönsterbänken och smygen, tillskillnad från om smygen monteras efter och därmed täcker fönsterbänkens ändar.
  • Det är viktigt att inspektera fönstren noga för att veta vilka åtgärder som ska tas. Mindre rötskador kan enkelt gröpas ur och fyllas i igen men det blir svårare när större ytor, speciellt de som är strukturerade är skadade. Då behövs en större del av fönstret sågas ut och en matchande ersättningsbit tillverkas till samma form och limmas dit.