Kakel

I vårt breda sortiment hittar du kakel till badrum och kök. Hitta din personliga stil genom att tänka igenom vilken färg, material och storlek du önskar på kakelplattorna. Vi har kakel för både vägg och golv samt inomhus och utomhus.

 

Vad ska man ha för kakel i badrummet?

Keramiska plattor är det mest hållbara och underhållsfria alternativet när det kommer till kakel vilket gör det perfekt till badrum. Har du ett litet badrum rekommenderas ljusa färger då badrummet ofta ser större ut än med mörkare färger. Kakel kan vara minimalistiskt men också extravagant beroende på vad för kakel du väljer.

Flera av våra kakel är handgjorda med vackra motiv. Kakel som tillverkas för hand ger en varm och personlig känsla till badrummet eller köket. Med handgjorda kakelplattor kan det finnas skillnader i färg och form. En rekommendation är därför att man blandar plattor ur olika kartonger. 

 

Skapa din egna stil med olika kakel mönster

Vill du ha enkelt enfärgat kakel eller mönstrat och färgglatt? På Byggmax finns ett stort urval så du ska hitta ett som passar i ditt hem. Söker du mönstrat kakel i fina färger se vårt utbud av marockanskt kakel. Drömmer du om ett lyxigt badrum finns det badrumskakel av marmor och mosaik. Väljer du mellan flera olika kakel? Köp hem kakelprover och se vilket kakel som passar bäst i ditt hem. Se även till att köpa fix och fog för att se till att plattorna sitter på plats och för att få en snygg finish.

 

Få hjälp med att sätta kakel själv

Ska du lägga kakelplattorna själv? Kolla in vår film Byggmax tipsar, kakla i torra utrymmen på Youtube. Följ våra instruktioner och du har kaklet på plats på nolltid. Vill du göra om köket eller badrummet med små medel är lägga nytt kakel en bra idé. Det ger rummet ett ordentligt uppsving. Vi har även en Steg- för-steg guide som hjälper dig genom hela processen från förberedelse till att sätta upp kaklet - ta en titt på vår guide Sätta kakel. Behöver du professionell hjälp att renovera kök och badrum kan du skicka en förfrågan så hittar vi ett företag nära dig som kommer hem och hjälper dig.

 

Köp kakel hos Byggmax

Hos Byggmax får du alltid kvalitet till riktigt bra priser. Vi hoppas du ska hitta kakel och klinker som passar ditt hem perfekt. Hos oss kan du smidigt handla kakel, för dig som redan vet vad du är ute efter kan du enkelt hitta rätt kakel genom att låta dig guidas via kakel efter färg, kakel efter storlek eller kakel efter yta.

 1. Kakel Vit 10x20
  Fasade kanter, 0,8 m2/pkt
  Kakel Vit 10x20
  Pris från
  189   kr /m2
 2. Kakel Marble 20x25
  vit/grå, 1,5m2
  Kakel Marble 20x25
  Pris från
  129   kr /m2