Vindstrappa REI45 Dolle

Finns i flera storlekar
ART.NR: 687193968
Brandvindstrappa som uppfyller brandklassning EI30.
Läs mer
Hålmått:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Vindstrappa REI45 Dolle

Brandvindstrappa som uppfyller brandklassning EI30. REI 45 uppfyller standarden EN 13501-2 och är tillverkad av högkvalitativ FSC®-certifierad tall.

DOLLE REI 45 är en brandklassificerad vindstrappa med en brandmodstånd på över 45 minuter, se EN 31501-2. Denna brandvindstrappa ersätter EI 30. Luckan är isolerat med 50 mm rockwool. Vindsluckan har en fin finish, eftersom gångjärnen är gömda. Luckan är en vit HDF-platta och har spindle-lås. Vindstrappan är gjord av en solid och god kvalitet med halksäkra plast fötter. Stegen är tillverkat av tall med 12 halksäkra steg i bok. Karmen har falsade nedre kanter och tätningslistor, vilket förhindrar värmeförlust. Eventuell steglös justering av stegen, så att takhöjden vid justerskruven kan ställas in med 4 cm i höjden.

BRANDSÄKER TRAPPA EFTER NY EUROPEISK KLASSIFICERING
De nya europeiska brandkraven omfattar samma som de danska men har andra namn för brandklassen: REI står för: R (resistance) bärförmåga under brand. E (integrity) förmåga att hålla flammor och gaser ut. I (insulation) förmåga att hålla värmen ute. Efter brandklassen anges tidsperioden som byggnadsdelen / vindstrappan kan stå emot eld, vilket betyder att brandtrappa konstruktionen är brandsäker i minst 45 minuter. Därmed DOLLE REI 45. De 3 bokstäverna R, E, I kan antingen visas tillsammans eller separat. Brandklassen EI 45 innebär att byggnadsdelen håller flammor, gaser och värme ute i 45 minuter och används på icke-bärande byggnadsdelar. Vi har valt att testa vår vindstrappa som en del av ett bärande element, vilket innebär att det uppfyller kraven som ett bärande element. DOLLE REI 45 vindstrappa levereras med vitlackad ram, som är skäret i hörnen och redo att montera. Alla vindstrappor från DOLLE tillverkas och testas enligt EN 14975. Vindstrappan är godkänt av miljö SundaHus.


Loftstegar i högsta kvalitet
Skandinavisk design och hantverkskunnande kombineras med traditionella material och ledande teknik för att leverera toppmoderna, energieffektiva loftstegar. Våra loftstegar tillverkas i Danmark, och nästan allt vårt virke köps från förnybara källor som FSC®-certifierade skogar.

Fokus på enkel installation av loftstegar
ClickFIX® loftstegar består av tre separata komponenter: ram, trappa och loftlucka, som monteras med ett patenterat klicksystem, där ingen av komponenterna väger mer än 11 kg. Både återförsäljare och hemmafixare kommer att upptäcka att clickFIX® loftstegar är mycket enklare och snabbare att installera än andra stegar - även på egen hand.

Den bästa isoleringen på marknaden
Minska värmeförlusten med upp till 86% med en DOLLE clickFIX® loftstege. DOLLE clickFIX® vindstrappor uppfyller de höga energikraven på dagens bostadsmarknad. De minskar värmeförlusterna med upp till 86% jämfört med oisolerade loftstegar. Köldbryggor minimeras eftersom luckan uteslutande består av ett högisolerande material och inte av en träkonstruktion. Våra energieffektiva clickFIX® loftstegar har marknadens bästa isoleringsvärde och erbjuder dessutom en teknik som gör installationen enkel. Medan clickFIX® loftstegar oftast används inomhus, används de brandklassade loftstegarna i rum med särskilda lagkrav, t.ex. garage.

Testade taktrappor från DOLLE med certifikat
På DOLLE testar vi alltid ett u-värde på hela byggnadsdelen och nöjer oss därför inte med ett beräknat värde. Ett beräknat värde är bara en uppskattning, till skillnad från ett testat värde. Dessutom testar vi inte bara en punkt, utan hela produkten, och ger därför den mest realistiska inblicken i isoleringsförmågan och värmeförlusten.

clickFIX® - enkel installation och marknadens bästa isolering
Med vår patenterade klickteknik kan du enkelt klicka fast stegen på ramen och spara tid! Montera din loftlucka med stege i 2 steg - fäst ramen och klicka fast stegen på ramen. Ramen är redo att sättas upp och stegen är monterad - redo att klickas på - enkelt, eller hur?

Loftstegar av hög kvalitet från DOLLE
Med fokus på hög kvalitet och funktionalitet har DOLLE skapat ett sortiment som uppfyller behoven i ditt hem. Vi erbjuder ett brett sortiment av loftstegar, specialiserade loftstegar och brandklassade loftstegar i olika modeller och storlekar. Välj en dansktillverkad loftstege från DOLLE, som garanterar kvalitet och komfort. Med DOLLEs kvalitetsstegar fokuserar vi på hög kvalitet och funktionalitet, så att du får tillgång till det extra utrymme du behöver.

Innovation
Vi utökar ständigt vårt produktsortiment och arbetar med tekniska förbättringar och innovationer. DOLLE var till exempel en pionjär när det gällde att utveckla värmeisolerande och vindtäta monteringslösningar för vindstrappor. Den säkra vägen till toppen är vårt motto, eftersom säkerheten för användarna är ett fokusområde för oss. Alla trappor tillverkas i enlighet med EN 14975.

Utnyttja utrymmet i ditt hem med en loftstege
Det finns många outnyttjade kvadratmeter på vinden. Om utrymmet är begränsat är vår clickFIX© 36 miniserie perfekt utformad för att passa mellan takbjälkar och där utrymmet annars är begränsat.

Läs mer
Varumärke Dolle