Oljefärg Svart Midun

Finns i flera storlekar
ART.NR: 192031
Vattenbaserad och mycket väderbeständig täckfärg för träfasader. Färgen har en svart kulör.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Oljefärg Svart Midun

Midun Oljefärg är en svart vattenbaserad och mycket väderbeständig täckfärg för träfasader. Färgen är en optimal kombination mellan alkydolja och akrylat som skyddar fasaden i upp till 12 år. Styrkan kommer av att alkydoljan tränger in i träet samtidigt som akrylaten lägger sig som ett väderskydd på träet. Dessutom innehåller färgen långtidsverkande medel mot alger och mögel.

Midun Oljefärg ingår i ett målningssystem tillsammans med Midun Grundolja och Midun Trägrund Ute vilket innebär att bäst resultat uppnås när dessa används tillsammans.

Måla träfasad med oljefärg

Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken. Luft- och yttemperaturen är viktigt för ett bra resultat, måla inte med oljefärgen om det är kallare än 8 °C. Täck och maskera alla detaljer på huset som inte ska målas och skydda växter invid huset med skyddsplast. Mycket träd och buskar som växer på och nära huset ger en skuggig och fuktig miljö som stimulerar påväxt av alger och mögel. Detta gäller särskilt nord- och ostsidan på huset som oftast ligger i skugga. Ett tips är därför att undvika att ha träd, buskar och andra höga växter precis intill väggarna.

Kom även ihåg att alltid kontrollera att fuktkvoten i träet är max 16 % innan du börjar måla. Underlaget ska även vara rent, torrt och fettfritt innan målning. Tidigare målade ytor tvättas först med fasadtvätt. Alger och mögel tvättas bort med altantvätt. Lös färg slipas eller skrapas därefter bort. Behandla sedan utsatta ställen som ändträ, skarvar och spikställen med Midun Grundolja och måla därefter hela ytan med Midun Trägrund Ute. Nya träytor ska först behandlas med Midun Grundolja på utsatta ställen som ändträ, skarvar och spikställen, därefter ska hela ytan målas med Midun Trägrund Ute.

Målning

Gör sedan två strykningar med Midun Oljefärg, arbeta in den väl i underlaget med en bra blandborstpensel natur/syntet. Måla hellre flera tunna skikt än ett tjockt lager.Tänk på att inte måla direkt i solen eller på solvarma ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 3-5 timmar från målningens avslutande.

Efter målning

Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Produkten får inte hällas ner i avloppet då det försvårar reningsprocessen i reningsverket.
  • Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.

Läs mer
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
Varumärke Midun