Planteringsbox Odla Jabo

ART.NR: 6929912
En planteringsbox i cortenstål som är enkel att montera och som inte kräver några verktyg.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Planteringsbox Odla Jabo

En planteringsbox i cortenstål som är enkel att montera och som inte kräver några verktyg.

Måtten för boxen är 800x400x400x2,5 mm.

Flexibel design

Man kan exempelvis välja om man vill fylla hela boxen med jord, inklusive eller exklusive avdelaren/bottenplattan med dräneringshål.

Vill man hellre fylla den till häften använder man samma avdelare/bottenplatta till att dela boxen i mitten.

Den tredje utförandet får man när avdelaren/bottenplattan monteras på det högsta läget där man istället kan dekorera med fina krukväxter.

Sista steget är om man skulle vilja ha en sittplats nära en blomstrande oas, då väljer man nämligen till sittplattan som enkelt placera på boxen.

Viktigt att känna till

När cortenstålet utsätts för vatten kan det missfärga andra känsliga material, så som exempelvis betong och puts. Detta gäller under tiden den bildar det rostbruna oxidskiktet, vilket kan ta upp till 2 år. Även efter denna tid kan en viss missfärgning förekomma och det är därför viktigt att man regelbundet sköljer av känsliga underlag om man ser missfärgat vatten.

Bäst är att placera kärlet på ett dränerande underlag för att undvika missfärgning från vatten som rinner ut från dräneringshålen i botten på planteringskärlet.

Vägsalt bör ej komma i kontakt med cortenstålet. Det kan öka/påskynda korrosionsprocessen och på så vis leda till en allt för ojämn yta samt att cortenstålet börjar flaga.
Läs mer
Varumärke Jabo
Leverantörens artikelnummer 44606

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Tänk att kunna stå ute i vårsolen och plantera om sticklingar för att sätta ut lagom till odlingssäsongen drar igång. Det behöver inte vara så svårt men möjligheterna de ger kan göra det både enklare och roligare att dra igång odlingsprojekten. Dessutom behöver du inte dra in jord och stöka ner inomhus med allt vad det innebär. Utomhus är din planteringshörna alltid redo och enkel att städa av.