Luftavfuktare DD8LZ Meaco

645x410x255, Vit
ART.NR: 6418219
En sorptionsavfuktare med de mest användbara funktionerna. Passar alla temperaturer från nollgradigt och uppåt.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Luftavfuktare DD8LZ Meaco

En sorptionsavfuktare med de mest användbara funktionerna. Passar alla temperaturer från nollgradigt och uppåt.

Testvinnare!

Meaco DD8LZ har testats i många facktidningar och andra publikationer. DD8LZ har fått recensioner som Bäst i test, Bästa köp, Bra resultat, Bästa avfuktare. Meaco är ett brittiskt varumärke som arbetar med ett smalt produktsortiment men med stort fokus på detaljer och hög prestanda. När du köper en Meaco vet du att du får en bra produkt, vilket bekräftas via de många positiva testresultaten. Meaco DD8LZ är bäst i test!

DD8LZ är en luftavfuktare med sorptionsteknik. De flesta avfuktare är konstruerade med kompressorteknik, viket fungerar bäst i temperaturer från ca 15-17 grader och varmare. I lägre temperaturer blir kompressoravfuktare oerhört ineffektiva, drar mycket energi och risken för att aggregatet bildar is leder ofta till att den stänger av sig, trots att fuktigheten är hög. En sorptionsavfuktare har den stora fördelen att behålla samma höga kapacitet ända ner till nollgradigt. Det betyder att den passar bra i båtar, husvagnar, husbilar, garage, förråd, vind, källare, jordkällare och även krypgrunder. Sorptionstekniken gör också att avfuktaren har en låg ljudnivå, vilket gör att den även passar bra i bostäder, tvättstugor, torkrum, dusch- och badrum.

DD8LZ har energibesparande program för tvätt – Laundry +

Laundry + är ett dedikerat program som är särskilt utvecklat av Meaco för att ge den bästa effekten i tvättutrymmen och torkrum. En av de vanligaste orsakerna till kondens-, fukt- och mögelproblem är att du torkar kläder inomhus. Fukten i kläderna avdunstar och kondenseras av på alla kalla ytor, där mögel och fuktskador uppstår.

Alla avfuktare kan användas för att torka kläder, men vissa gör bättre och billigare än andra. Fråga din mamma om hur man bäst torkar kläder och hon ger svaret att du ska hänga dem utomhus en varm sommardag med lite vind. Meaco försöker efterlikna dessa förhållanden. DD8LZ har en extra kraftfull fläkt för att skapa ett starkt luftflöde, vilket gör att luften kan dra ut fukten snabbare. Dessutom har den ett smart spjäll som styr luftflödet, inte bara uppåt utan även mot sidan. Medan andra avfuktare bara slår av när fukten är borta känner DD8LZ av fuktnivån i rummet under hela torktiden för att anpassa fläkthastighet och spjäll. Med ett smart sensorsystem i DD8LZ kan du torka dina kläder så snabbt som möjligt i kombination med att använda så lite ström som möjligt. Om du jämför med en torktumlare, kommer DD8LZ att ge dig lika bra resultat, men med betydligt lägre strömförbrukning!

DD8LZ kan slås på och av när du vill

Många avfuktare har en timer som stänger av efter en viss tid. DD8LZ har en timer som gör mycket mer än detta. DD8LZ har en inbyggd klocka och du kan ha avfuktaren avstängd vid en viss tid, men du kan också slå på den vid en viss tid. Du kan programmera avfuktaren att köra endast vid vissa tider på dagen, vilket är praktiskt. Kanske vill du att avfuktaren stängs av när du ska sova, men du vill att den ska börja när du har somnat. Kanske har du för små säkringar och kan inte använda fler apparater på samma eluttag samtidigt. Då kan du få DD8LZ att börja när tvättmaskinen är klar. Har du solenergi på ditt hustak, kan du köra din DD8LZ då elen är gratis. DD8LZ är världens första avfuktare i sin klass som erbjuder sådana funktioner i en timer!

DD8LZ ger dig perfekt kontroll över Meaco Control 20

DD8LZ tar kontrollen om du gör ett misstag. Ofta sätter man avfuktaren på den lägsta effekten för att spara ström. I många fall finns en sådan avfuktare i en båt, i en stuga, i en husbil eller i ett garage. Det här är platser där du inte är varje dag och då kopplar du troligen en slang till avfuktaren så vattnet kan rinna ut genom en golvbrunn eller annat utlopp. Men vad händer om fuktnivån ökar eller temperaturen varierar kraftigt? Kondens uppstår snabbt och fuktighetsnivån stiger. Du har satt din avfuktare på låg effekt som inte kan hantera aktuell fuktighetsnivå. Om DD8LZ känner av dessa förändringar tar avfuktaren automatiskt över kontrollen. Meaco Control 20+ fungerar så att om fukten når 20% RH över den inställning du har valt så är det uppenbart något fel. Då drar DD8LZ igång på full effekt både på fläkten och i torkningen tills situationen är under kontroll. När nivåerna är normala igen, återgår maskinen till normal användning. En trygg funktion som är unik för Meaco DD8LZ.

En annan bra funktion som är att avfuktaren automatiskt startar till samma funktionsläge när strömmen återvänder efter ett strömavbrott. Detta är särskilt viktigt då du inte har daglig översikt över avfuktaren, t.ex. i båt, camping, stuga, garage eller förråd.

DD8LZ har digital display

DD8LZ har en display där du alltid kan se temperatur och fuktighet i rummet där avfuktaren står. Här kan du också välja vilken fuktighetsnivå du vill att avfuktaren ska ligga på. Du kan styra timern, luftflödet samt en mängd andra funktioner.

DD8LZ har den unika Meaco Control Logic funktionen

Med Meaco Control Logic kan du torka luften utan att använda mer energi än nödvändigt. Luftfuktaren övervakar ständigt luftfuktigheten mot den fuktnivå du valt. När nivån är uppnådd stängs maskinen helt av. Det innebär att både torkningsprocessen och fläkten stannar, vilket sparar ström men även att livslängden ökar då antalet driftstimmar hålls på en minimal nivå.

Barnsäkerhet

Du kan aktivera ett barnskydd för att säkerställa att barn inte ändrar inställningarna på avfuktaren.

Teknisk information

Typ av avfuktare: Sorptionsavfuktare
Kapacitet: Ca 8 liter/24 h, i temperaturer ner till nollgradigt
Vattentank: 3 liter
Kontinuerlig dränering: Ja, via slang (medföljer)
Inbyggd pump: Nej
Luftflöde: 85/105/150 m³/h
Fläkthastigheter: 3 st
Nettovikt: 7,8 kg
Bruttovikt: 9,0 kg
Mått (BxDxH): 358 x 200 x 548 mm
Ljudnivå: 41/45/50 dB(A)
Temperaturområde: 0-37 grader C
Kan den användas i frost: Ja, men vattnet får inte frysas i maskinen
Strömförsörjning: 230 Volt - 50 Hz
Strömförbrukning: 45/350/660 W
Läs mer
Varumärke Meaco
Ladda ner dokument

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Bra ventilation i ditt hem är viktigt för huset men även för de som bor där. Upplever du att det ibland känns instängt eller tungt att andas? Har du hög luftfuktighet med imma på insidan av rutorna eller tar handdukar lång tid att torka? Då kan det vara ett tecken på att ventilationen inte är tillräcklig. Följ vår guide och komplettera din ventilation för att få ett bättre inomhusklimat.