Vägg- och Takfärg Helmatt Vit Midun Basic

10 L
ART.NR: 188039
En vit och helmatt enklare vattenburen färg för målning av väggar och tak i exempelvis förråd, garage och källare.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Vägg- och Takfärg Helmatt Vit Midun Basic

Midun Basic Vägg- och Takfärg är en vattenburen enklare färg för målning av väggar och tak inomhus. Färgen lämpar sig för användning i förråd, garage, källare och liknande utrymmen. Denna färg bör inte användas till nya trätak, limfärgstak eller sot- och nikotinskadade tak.

Färgen är helmatt med glansgrad 3 och har en vit kulör.

Måla väggar och tak inomhus

Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Bra verktyg och ett noggrant underarbete lägger grunden för ett lyckat målningsresultat. Rör om noga i burken innan arbetets början.

Skydda golv och möbler ordentligt innan du börjar måla så att det inte sker några missöden med favoritsoffan. Se till att underlaget är torrt och rent innan målning Spackla och laga alla hål och ojämnheter med väggspackel. Slipa noga när spacklet torkat och damma slutligen av ytan.

Målning

Börja alltid med att sparmåla väggarna runt tak, dörrar och fönster med en pensel först. Rolla därefter väggarna två gånger till ett jämnt och fint resultat med full täckning. Har du släta väggar skall en roller med kort lugg användas. Till grova väggar passar en roller med längre lugglängd bättre.

Midun Basic Vägg- och Takfärg torkar på 2-3 timmar och är övermålningsbar efter 4 timmar. Efter cirka 48 timmar är den genomtorr.

Efter målning

Förslut burken ordentligt efter användning. Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i vatten.

Miljö

Häll inte ut färgen i avloppet. Anledningen är att det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Lämna istället överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun. Se även information i säkerhetsdatabladet.

Lycka till med din målning!Midun Basic – snäll mot plånboken

Basic är budgetalternativet i Midun-familjen och är perfekta för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Är du på jakt efter en prisvärda produkt av högre kvalitet för mer krävande projekt? Då ska du spana in Midun som är utvecklat för det nordiska klimatets alla skiftningar. Både Midun och Midun Basic är Byggmax egna varumärken, därför hittar du dem bara hos oss.
Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Varumärke Midun Basic

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla väggarna inomhus är ett enkelt sätt att förnya ett rum med enkla medel. Därför är det kanske inte så konstigt att det är ett av de vanligaste projekten för hemmafixaren. Som vanligt gäller det att vara noga med förarbetet och att ha rätt grejer till hands, då går jobbet som en dans. Allt du behöver för att lyckas med målningen hittar du på Byggmax såklart.