Väggfärg Matt Vit Midun

Finns i flera storlekar
ART.NR: 187021
Matt snabbtorkande väggfärg i en vit kulör för målning inomhus.
Läs mer
Volym:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Väggfärg Matt Vit Midun

Denna färg från Midun är en vit och matt snabbtorkande väggfärg för målning inomhus. Färgen lämpar sig bäst för målning av väggar av puts, betong, träfiberplattor, gipsskivor, tapeter, väv och tidigare målade ytor. Tack vare pigment och bindemedel av hög kvalitet täcker färgen väl, är tvättbar och har en hög ljusbeständighet, vilket innebär att färgen är motståndskraftig mot att blekas eller skifta i nyans av påverkan från ljus. Färgen, som ger en matt yta, har glansgrad 7.

OBS! Midun Väggfärg Matt rekommenderas inte att användas direkt på nya trä- och panelväggar eller till sot- och nikotinskadade väggar. Där rekommenderar vi att du målar med Midun Förseglingsfärg först.

Måla med Midun väggfärg


Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen. Måla inte om det är kallare än 5 °C. Kom ihåg att skydda golv och möbler ordentligt innan du börjar måla. Se till att underlaget är torrt och rent innan målning, spackla och laga alla hål och ojämnheter med väggspackel. Slipa noga när spacklet torkat och damma slutligen av ytan.

Målning

Börja alltid med att sparmåla väggarna runtom tak, dörrar och fönster med en pensel först. Rolla därefter väggarna 1-2 gånger till ett jämnt och fint resultat med full täckning. Har du släta väggar så ska en roller med kort lugg användas. Till grövre väggar passar en roller med längre lugglängd bättre. Midun Väggfärg torkar på 1-2 timmar och är övermålningsbar efter 4 timmar. Efter cirka 48 timmar är den genomtorr.

Efter målning

Torka av penslar och verktyg noga innan de rengörs i vatten. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Produkten får inte hällas ner i avloppet då det försvårar reningsprocessen i reningsverket.
  • Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.

Lycka till med din målning!

Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
Varumärke Midun