Varmförrådsdörr

Vänsterhängd, glas, inkl karm, 90x200, 18 gradig
Artikelnummer: 117121
Vikt: 34
Dörren utan spröjs finns i alla butiker i Sverige.
Välj butik för att se lagertstatus
Skickas inom
3-5 vardagar
Hämta i butik
Från
1895   kr /st
st
Varmförrådsdörr
En rejäl, isolerad varmförrådsdörr för exempelvis fritidshus, förråd, källare, groventré. Dörren är tillverkad i björk och är vid leveransen obehandlad. Vid montering rekommenderas att alla dörrens sidor behandlas.

Som tillbehör finns ett spröjs- och sparkplåtskit att köpa till.
OBS! Dörrtrycke och låscylinder ingår EJ.
Karmdjup: 92 mm
Tjocklek dörrblad: 55 mm
Fönster: 2-lager isolerglas

Höger- eller vänsterhängd

Dörrens hängning bestäms av vilken sida gångjärnen sitter på när du öppnar dörren mot dig, är de på höger sida är dörren högerhängd.

Behandling av dörren

Förrådsdörren är obehandlad vilket innebär att dörrens alla 6 sidor måste behandlas innan montering.

Täckfärg

Se till att ytan är torr, ren och fri från damm. Börja med att stryka träet med grundolja och var särskilt noggrann med ändträet. Grundmåla därefter en gång med grundfärg och avsluta med att stryka dörren två gånger med täckfärg.

Oljning

Se till att ytan är torr, ren och fri från damm. Använd dig av en flat pensel och stryk dörren flödigt med träolja. Vänta cirka 30 minuter och torka sedan bort överskottet med en trasa, upprepa därefter behandlingen. För en välmående dörr bör dörren ses över en gång om året och oljas på nytt vid behov.

Modulmått

Dörren har ett modulmått på 90x200 vilket avser själva hålet i väggen, karmens egentliga storlek är 885x1985 millimeter vilket ger möjlighet till att dreva och justera karmen vid monteringen.

Monteringsanvisning

1. Vid montering av dörr, börja med att placera kilar på botten där tröskeln ska vila. Kilarna skall möta varandra från utsida / insida. Ställ dörrkarmen på dessa kilar och var noga med att tröskel och karmöverstycket är vågräta.
2. Karmen ska nu kilas fast nedtill och därefter upptill. Sätt sedan fast kilar intill varje infästningspunkt. Kilarna sätts fast parvis, en fån insidan och en från utsidan. Kontrollera med ett vattenpass att gångjärnssidan och den motsatta sidan är lodrät. Om det behövs justeras ytterligare görs detta med extra kilar. Mät diagonalerna i karmöppningen som skall vara lika långa.
3. Om infästning görs med spik, förborra i karmen för spik. Detta i höjd med kilarna, Spika fast med 100 *34 spik. Börja med att sätta fast tröskeln och gångjärnssidan, sedan motstående sida. Häng på dörrbladet och kontrollera därefter att dörren går att stänga. Om infästning utföres med karmskruv, borra och montera enligt de anvisningar som gäller för vald typ av karmskruv.
4. Kapa kilarna i nivå med karmen. Dreva mellan karm och regelverket. Fyll igen hela utrymmet dock inte för mycket då det finns risk för att karmen bågnar.
Ladda ner dokument
Snabba fakta
Spontad Nej
Dörr med fönster Ja
Fönstertyp Kvadratiskt