ÅNGBROMS EKO BISON

50x1,50m
ART.NR: 6303025
Bison Ångbroms EKO består av flera lager kompositmaterial
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

ÅNGBROMS EKO BISON

Bison Ångbroms EKO består av flera lager kompositmaterial gjort av cellulosapapper förstärkt med ett polyetennät. Materialet är UV-stabiliserat. Ångbromsen används på den varma sidan av vägg- eller takkonstruktionen. Ångbromsen används för att lufttäta och för att kontrollera vattenångan. Bison Ångbroms EKO fungerar utmärkt tillsammans med Bison Vindskydd och även med Bison DiffTak/Bison DiffTak 175. Man får då ett förhållande med en mer än 5 gånger så tät duk på insidan som på utsidan av väggen. I taket får man ett förhållande med en mer än 10 gånger så tät duk på insidan som på utsidan. Detta är i enlighet med riktlinjerna som förespråkar just dessa förhållanden. Bison Ångbroms EKO monteras på den varma sidan och Bison Vindskydd/ Bison DiffTak på den kalla sidan. Lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt och värme.

Funktion

Bison Ångbroms EKO är mer diffusionstät än vindskyddet men inte så diffusionstät som en klassisk Luft- & Ångspärr. Därigenom underlättar den för eventuell byggfukt att torka ut/andas ut. Med Bison Ångbroms EKO bygger man lufttätt men ångöppet, så att man ej stänger in eventuell fukt.

Användning

Ångbromsen passar till alla hus där man vill ha en mer förlåtande konstruktion som kan andas. Egenskaperna lämpar sig extra bra till exempelvis fritidshus/ säsongsboende där uppvärmningen sker periodvis. Ångbromsen passar även utmärkt till konstruktioner som isolerats av organiska material och även i gamla hus där luft- och ångspärr inte är lämplig.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 11111
Varumärke Bison

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Den vanligaste takkonstruktionen består av råspont, underlagstäckning, ströläkt, bärläkt och en taktäckning av plåt eller takpannor. Det kan vara lite extra nervöst när du ger dig in på takbygget eftersom det måste bli helt tätt. I vår guide visar vi ett enkelt sätt att montera underlagspapp som i stort sett inte har några fallgropar eller krångliga moment som kan gå fel vid monteringen.