Ört & Grönsaksjord 40L Hasselfors

ART.NR: 158004
Ört & grönsaksjord är en naturgödslad jord med extra tillsats av växtstimulerande ämnen och spårämnen. Den innehåller bara naturliga råvaror och är godkänd för ekologisk odling. Jorden kan användas i odlingsbänkar, växthus, krukor och i trädgårdslandet för odling av t.ex. sallat, tomat, gurka, kål och rotfrukter.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Ört & Grönsaksjord 40L Hasselfors

Jorden är kraftigt gödslad och innehåller alla näringsämnen växterna behöver. Näringen räcker för kortare kulturer t ex sallat, men längre kulturer som tomat och andra näringskrävande växter kan behöva extra tillsats under sommaren, särskilt om jordvolymen per planta är liten.

Tomater behöver minst 10 liter jord/planta. Naturgödslad jord kan lukta när den varit innesluten i påsen och det är viktigt att ny luft kommer in i jorden. Öppna säcken, häll upp jorden och blanda den ordentligt innan sådd eller plantering så att jorden luftas.

Varudeklaration
-Varutyp: Jordblandning
-Elektrisk konduktivitet(± 25 %): 45 mS/m
-pH-värde: 5,5 – 6,5

Råvaror:
Ljus torv (H2-4), mörk torv (H6-8), sand/stenmjöl, lera, kalk, naturgödsel

Tillsatt näring per m³:
-Hönsgödsel 12 kg
-Kalimagnesia 1 kg
-Tångmjöl 0,4 kg
Råvaror och tillsatser tillåtna enligt KRAV’s regler.

Innehåller kategori 2 material. Hönsgödsel från konventionell djurproduktion, hygieniserad enligt EU’s förordning 1069/2009

Tillsatt mängd i g/m³:
-Kväve lättlösligt (N) 160
-Bor (B) 0,2
-Fosfor (P) 120
-Koppar (Cu) 1,3
-Kalium (K) 490
-Järn (Fe) 5,4
-Magnesium (Mg) 310
-Mangan (Mn) 4,2
-Kalcium (Ca) 1800
-Molybden (Mo) 0,02
-Svavel (S) 220
-Zink (Zn) 6

Tungmetallinnehåll mg/kg ts:
-Koppar (Cu) 7,9
-Bly (Pb) 4,2
-Zink (Zn) 1,2
-Kvicksilver (Hg) 0,015
-Kadmium (Cd) 0,15
-Krom (Cr) 3,7
-Nickel (Ni) 3,2
-Silver (Ag)

Läs mer
Varumärke Hasselfors garden
Leverantörens artikelnummer 720336

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.