BASTUAGGREGAT KUISKE 12765M MISA

ART.NR: 6335592
Kuiske är ett modernt bastuaggregat med digital styrning.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

BASTUAGGREGAT KUISKE 12765M MISA

Bastuaggregat med stort stenutrymme där man har konstruerat en luftkanal som gör att bastun värms upp snabbt. Tack vare stenmagasinet får du de riktigt mjuka, långa och behagliga ångorna. Pricken över i:et på detta bastuaggregat är den slående designen.

Det går även att sänka ner kaminen i bänkarna med svart doppkrage som säljs separat.

Aggregatet drivs med digital styrpanel som är inkluderad. Den lättanvända styrpanelen kan placeras på önskad plats i basturummet och är försedd med en 5 meter lång kabel, vilket gör att den exempelvis kan installeras i ett angränsande utrymme. Temperaturgivaren som ska installeras i basturummet är också utrustad med en 5 meter lång kabel. Bastuns temperatur är konstant synlig på styrpanelens display.

Skyddsavstånd

15 cm åt sidorna, framför och bakom.
90 cm uppåt.
Läs mer
Varumärke Misa
Leverantörens artikelnummer 12765M

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.