Bastuisolering Kingspan Sauna-Satu SaunaSweden

ART.NR: 6445663
Sauna-Kingspan lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra krävande miljöer. I kombination med panel- och gipsbeklädnad kan isoleringsskivorna användas för att isolera från insidan även i andra utrymmen.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Bastuisolering Kingspan Sauna-Satu SaunaSweden

Sauna-Kingspan lämpar sig för isolering av bastuväggar och bastutak samt andra krävande miljöer. I kombination med panel- och gipsbeklädnad kan isoleringsskivorna användas för att isolera från insidan även i andra utrymmen.

Ett utrymmessparande isoleringspaket

Den utomordentliga värmeisoleringsförmågan gör att det räcker med en 30 mm Sauna-Satu för att säkerställa en snabb uppvärmning av bastun. Monterad på valfri vägg ger Sauna-Satu nästan 10 cm tilläggsutrymme i bastun. Isoleringsskivans yta av aluminiumlaminat reflekterar en del av värmestrålningen och förbättrar därmed konstruktionens värmeisoleringsförmåga.

Snabbt och enkelt

Sauna-Satu isoleringsskivor är lätta att bearbeta och montera. Skivorna kan skäras, fräsas, borras och spikas. Isoleringsskivorna har helspont på alla kanter, vilket gör monteringen snabb och säker. De lätta skivorna är behändiga att hantera också i trånga utrymmen. Sauna-Satu passar lika bra till både sten- och träkonstruktioner.

Skyddar konstruktionerna

Sauna-Satu förebygger mögelskador eftersom isoleringen har en uppbyggnad som hindrar att fukten förs vidare till vägg- och takkonstruktionerna. Den slutliga tätheten säkerställs med fogskum samt aluminiumtejp i skivfogar och genomföringar. Som fogskum kan exempelvis Casco Flex Extra eller Essve Eco användas.

Hållbart, miljövänligt och tryggt

Sauna-Satu varken suger i sig vatten, krymper, murknar eller möglar. Skivan tål därför den heta och fuktiga bastumiljön mycket bra. Tack vare egenskaperna hos Sauna-Satu är konstruktionen välisolerad både för värme och för fukt vilket gör uppvärmningen av bastun trygg och energisnål.

Användningsområden

Väggar och nedfällda innertak i bastu och duschrum samt som väggar och tak i andra utrymmen som ska kläs med träpanel.
Läs mer
Varumärke SaunaSweden
Leverantörens artikelnummer 03011

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.