BASTUSTOL LILLI SAUNA SWEDEN

Finns i flera färger
ART.NR: 6445703
Bastustol Lilli EcoChair är en helt ekologisk stol som är tillverkad av oljad al/betsad furu och hamparep.
Läs mer
Färg:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

BASTUSTOL LILLI SAUNA SWEDEN

Bastustol Lilli EcoChair är en helt ekologisk stol som är tillverkad av oljad al/betsad furu och hamparep.
Stolen har ett viloläge och ett litet högre läge och passar lika bra inne som ute! Som tillbehör till stolen kan du även köpa en passande pall.

•Kudde ingår ej.
•Levereras omonterad.

Mått:

• Monterad = 105 x 65 x 90 cm
• Hopfälld = 135 x 65 x 15 cm
• Flat pack = 14 x 15 x 127 cm

Furustolen är värmebetsad med svart pigment. Den håller sig bra i färgen över tid och kan stå ute under sommarmånaderna. Behandla med genomskinlig träolja 1 gång / år. Första året behövs den inte behandlas då stolen är behandlad från fabriken. Då stolen är ny bör den torkas av med våt trasa, då man ibland får lite fällningar från färgen.

Läs mer
Varumärke SaunaSweden
Leverantörens artikelnummer 1082020

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.