Dressjord 40L Pall Hasselfors

ART.NR: 6115885
Dressjord ger nytt liv till din gräsmatta och låter inte mossa och ogräs ta över.
Läs mer
helpall
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Dressjord 40L Pall Hasselfors

Dressjord ger en tät, fin och grön gräsmatta. Den tillför näring, kalk, mullämnen och sand som tillsammans stimulerar gräset till att bilda nya rötter och börja växa. Anledningen till att mossa, ogräs och kala fläckar uppstår är nästan alltid näringsbrist, samt för tät och kompakt jord, och dessa orsaker åtgärdas med dressjord.

Tidigt på våren är den bästa tiden för att dressa din gräsmatta. Du kan även göra det direkt efter det att du nyligen klippt gräset. Det behövs dock göras i god tid innan hösten, senast augusti.

För att dressa din gräsmatta skär du upp ena kortsidan på säcken och drar ut en fyra meter lång sträng med dressjord. Borsta, kratta eller räfsa ut jordsträngen cirka en meter åt sidan, så har du dressat fyra kvm.

Egenskaper

- Gynnar gräset så att mossa och ogräs inte trivs.
- Ger en tät och grön gräsmatta som tål slitage.
- Tillför näring, kalk, mull och sand till gräsmattan.
- 48 säckar/pall

Innehåll

Dressjorden är en finsiktad jordblandning, baserad på utvald ljus och mörk torv och sand. Jorden är rejält gödslad med höns- och mineralgödsel. Gödslingen sätter fart på gräsets tillväxt så att det blir friskt, grönt och torktåligt. Sanden och torven bildar en lucker yta där gräsrötter och utlöpare på enkelt sätt kan sprida sig så du får slitagetåligt gräs.
Läs mer
Varumärke Hasselfors garden
Leverantörens artikelnummer S40114E

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.