Eldfast bruk 4,5kg

4,5 kg
ART.NR: 01110
Eldfast bruk är ett hydrauliskt bruk baserat med hög värmebeständighet.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Eldfast bruk 4,5kg

Eldfast bruk är ett hydrauliskt bruk baserat med hög värmebeständighet.

Användningsområde

För murning/fogning av exempelvis keramiska skorstensinnerrör, stosar och sotningsluckor. Men även eldfast tegel i öppna spisar, kaminer, pannor och kakelugnar.

Såhär gör du

Förarbete:
Rengör underlaget noga. Sugande underlag förvattnas men vid applicering av bruket ska inget synligt vatten förekomma.

Blandning:
Ca 4 min med borrmaskin och visp tills massan är genomarbetad. Mindre mängder kan blandas för hand.
Vattenåtgång: 1,0–1,2 l per 4,5 kg

Applicering:
Applicera inte bruket vid lägre temperatur än 5 °C. Fogtjockleken bör inte överstiga 5 mm.

Efterarbete:
Utsätt inte murverket för eldning förrän efter en vecka. Eldfast Bruk är inte lämpligt som ersättningsbruk där eldfast lera föreskrivs.

Teknisk data

Användningstid 20 °C: ca 1 h
Börjar hårdna efter ca 1–2 h
Rek. skikttjocklek ca 2–5 mm
Åtgång: Ca 10 kg/m² eldfast tegel

Lagring

Används inom 24 månader från tillverkningsdatum på förpackningen. Förvaras fuktskyddat.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 552007

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • All betong blandas till av cement, vatten och ballast av olika grovlek beroende på vilken typ av betong som önskas. I finbetong består ballasten av finare sand och används framförallt till mindre gjutningar som bänkskivor, figurer eller fågelbad. Med grövre ballast som singel kallas betongen istället logiskt nog för grovbetong och används till tyngre gjutningar som plintar och fundament. Förutom grundingredienserna kan du även tillsätta fiber för armering, frostskydd för gjutning vid kall väderlek eller färgämne för att ändra kulör.
  • Murblock av lättklinker måste putsas efter att muren eller väggen är klar. Blocken i sig är porösa där både fukt och vind snabbt letar sig igenom. Putsen både tätar den uppmurade lättklinkerväggen samt används för att skapa en jämn och slät yta. Denna yta kan dessutom ges olika struktur med exempelvis murarborste eller rivbräda, helt beroende på dina önskemål.
  • Med en egengjord bänkskiva i betong som andas rustikt hantverk ger du ditt kök ett lyft. Eller varför inte gjuta en bordsskiva till bordsunderredet du byggt? Oavsett vilket så är det inte så svårt att fixa själv. Större skivor är tunga, så det är bra att vara fler som hjälps åt. Belöningen blir en vacker yta som håller länge och helt unik för just ditt hem.
  • Alla pizzaälskare har väl någon gång drömt om att få till den perfekta pizzan hemma. Med en egen vedeldad pizzaugn vid uteplatsen har du möjlighet att göra just det. Hemligheten är att kunna få upp ugnen i riktigt hög temperatur, gärna 500°C och att pizzan får en lätt rökton. Dessutom är det en klar stämningshöjare med en sprakande vedugn de där ljumma sommarkvällarna på terrassen.