Eldfast bruk 4,5kg

4,5 kg
ART.NR: 01110
Eldfast bruk är ett hydrauliskt bruk baserat med hög värmebeständighet.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Eldfast bruk 4,5kg

Eldfast bruk är ett hydrauliskt bruk baserat med hög värmebeständighet.

Användningsområde

För murning/fogning av exempelvis keramiska skorstensinnerrör, stosar och sotningsluckor. Men även eldfast tegel i öppna spisar, kaminer, pannor och kakelugnar.

Såhär gör du

Förarbete:
Rengör underlaget noga. Sugande underlag förvattnas men vid applicering av bruket ska inget synligt vatten förekomma.

Blandning:
Ca 4 min med borrmaskin och visp tills massan är genomarbetad. Mindre mängder kan blandas för hand.
Vattenåtgång: 1,0–1,2 l per 4,5 kg

Applicering:
Applicera inte bruket vid lägre temperatur än 5 °C. Fogtjockleken bör inte överstiga 5 mm.

Efterarbete:
Utsätt inte murverket för eldning förrän efter en vecka. Eldfast Bruk är inte lämpligt som ersättningsbruk där eldfast lera föreskrivs.

Teknisk data

Användningstid 20 °C: ca 1 h
Börjar hårdna efter ca 1–2 h
Rek. skikttjocklek ca 2–5 mm
Åtgång: Ca 10 kg/m² eldfast tegel

Lagring

Används inom 24 månader från tillverkningsdatum på förpackningen. Förvaras fuktskyddat.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 552007

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Plintar har ett mycket brett användningsområde och är ett av de lämpligare materialen att montera direkt i eller mot mark. Om du är ute efter en riktigt stabil lösning till ditt staket, spaljé, friggebod eller altan är betongplinten oslagbar. I vår guide får du veta det viktigaste om gjutning, dimensionering och grävning - allt för ett lyckat resultat!
  • En putsad fasad är kanske mest vanlig på stenhus men förekommer även på trähus. Om arbetet är rätt utfört kan en fasad - med minimalt underhåll - hålla i nästan 50 år. Detta gör att fasadtypen har varit och fortfarande är ett väldigt populärt alternativ. Dessutom är det väldigt snyggt och kan utföras i många olika stilar. Här visar vi hur putsar en yttervägg.
  • Med en platta på mark slipper du hålla på med plintar, trossbotten, träreglar, isolering, sockelbeklädnad och golvspån. Med en platta som är byggd av färdiga element får du isolering, bärighet, grundsockel och ett färdigt golv att direkt lägga parkett på i en enhet. Dessutom kan du gjuta in golvvärmeslingor och få en värmekrets på köpet som du kan koppla till ditt vattenburna uppvärmningssystem.
  • Uansett om du skal støpe en blomsterkasse, benk, trapp eller benkeplate er betong et utmerket materiale for både innendørs og utendørs bruk. I de aller fleste tilfeller bygges det en form først, og det er formens konstruksjon som kommer til å avgjøre om resultatet blir bra. I denne guiden skal vi vise deg hva du skal tenke på når du bygger en form og når du støper.