Eps-Betong 50L

18 kg
ART.NR: 01209
EPS-betong är ett lätt och isolerande material som används för uppfyllnad och utjämning inom- och utomhus, t.ex. i bjälklag och källarutrymmen.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Eps-Betong 50L

EPS-betong är ett lätt och isolerande material som används för uppfyllnad och utjämning inom- och utomhus, t.ex. i bjälklag och källarutrymmen. Produkten är dammreducerad, pumpbar och lämplig under golvvärme. Tål tillskjutande fukt.

Applicering

Underlaget ska vara rent, fritt från damm och svaga partier eller annat som kan försämra vidhäftningen. Temperatur i underlag och lokal ska vara 10–25 °C. Ska massan appliceras med fast kontakt mot underlaget, ska detta primas innan med Golvprimer. Produkten blandas med vatten. Vattenmängden beror på om produkten ska läggas ut manuellt, användas till fallbyggnad eller pumpas. Mer information om blandningsmängden finns på förpackningen. Blandningen utförs med borrmaskinsvisp, alternativt med avsedd blandarpump. Häll ut den blandade massan på golvet och jämna till ytan med slätspackel eller rivbräda.
Övrigt: Produkten är klar för ytbeläggning ca 20–30 timmar efter utläggning.

Miljö och hälsa

Produkten innehåller cement och är irriterande.
Läs mer

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Plintar har ett mycket brett användningsområde och är ett av de lämpligare materialen att montera direkt i eller mot mark. Om du är ute efter en riktigt stabil lösning till ditt staket, spaljé, friggebod eller altan är betongplinten oslagbar. I vår guide får du veta det viktigaste om gjutning, dimensionering och grävning - allt för ett lyckat resultat!
  • En putsad fasad är kanske mest vanlig på stenhus men förekommer även på trähus. Om arbetet är rätt utfört kan en fasad - med minimalt underhåll - hålla i nästan 50 år. Detta gör att fasadtypen har varit och fortfarande är ett väldigt populärt alternativ. Dessutom är det väldigt snyggt och kan utföras i många olika stilar. Här visar vi hur putsar en yttervägg.
  • Med en platta på mark slipper du hålla på med plintar, trossbotten, träreglar, isolering, sockelbeklädnad och golvspån. Med en platta som är byggd av färdiga element får du isolering, bärighet, grundsockel och ett färdigt golv att direkt lägga parkett på i en enhet. Dessutom kan du gjuta in golvvärmeslingor och få en värmekrets på köpet som du kan koppla till ditt vattenburna uppvärmningssystem.
  • Uansett om du skal støpe en blomsterkasse, benk, trapp eller benkeplate er betong et utmerket materiale for både innendørs og utendørs bruk. I de aller fleste tilfeller bygges det en form først, og det er formens konstruksjon som kommer til å avgjøre om resultatet blir bra. I denne guiden skal vi vise deg hva du skal tenke på når du bygger en form og når du støper.