Förseglingsfärg Vit Midun

Finns i flera storlekar
ART.NR: 188020
Oljebaserad spärrfärg för inomhusbruk. Färgen spärrar effektivt genomslag av sot, nikotin, fett, vattenskador och annan typ av smuts.
Läs mer
Volym:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Förseglingsfärg Vit Midun

Förseglingsfärg - eller spärrfärg som det också kallas - används för att förhindra att fukt, fett och annan smuts tränger igenom din valda inomhusfärg. Miduns förseglingsfärg för inomhusbruk är alkydoljebaserad och reducerar risken för genomslag av sot, nikotin, fett och annan typ av smuts. Den reducerar även risken för kvistgenomslag och kan användas i stället för kvistlack. Kvistgenomslag är dock ett naturligt fenomen som kan uppkomma efter tid trots behandling. Denna färg kan övermålas med alla färgtyper.

Målning med spärrfärg/förseglingsfärg

Inför målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken. Skydda och maskera allt som inte ska målas. Rums- och yttemperaturen är viktigt för ett bra resultat, måla inte om det är kallare än 8 °C. Underlaget ska vara rent, torrt och fast. Skrapa bort gammal löst sittande färg. Slipa tidigare målade ytor med sandpapper, tvätta med målartvätt och skölj med vatten. Låt torka ordentligt innan målning. Första strykningen binder föroreningarna och de kan därför framträda i färgskiktet. Stryk igen efter tidigast 16 timmar. Andra strykningen ger en jämn, fin och ren yta. 1 liter täcker ca 5-8 kvm.

Efter målning

Torka av penslar och verktyg noga före rengöring i lacknafta. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Produkten får inte hällas ner i avloppet då det försvårar reningsprocessen i reningsverket.
  • Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Varumärke Midun
Leverantörens artikelnummer 188020

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla väggarna inomhus är ett enkelt sätt att förnya ett rum med enkla medel. Därför är det kanske inte så konstigt att det är ett av de vanligaste projekten för hemmafixaren. Som vanligt gäller det att vara noga med förarbetet och att ha rätt grejer till hands, då går jobbet som en dans. Allt du behöver för att lyckas med målningen hittar du på Byggmax såklart.