Fröpåse Nejlika, Borst-, mix

ART.NR: 151520
Borstnejlikan är en gammaldags växt. Fin i både rabatt och bukett. Blommar året efter sådd i flera olika färger. Tvåårig men kan fröså sig. Köp 6 betala för 4, endast i butik fram till 31/8
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Fröpåse Nejlika, Borst-, mix

Nejlika är en tacksam blomma med stadiga stjälkar som pryds av små fyllda samlingar av blommor i nyanser av rött, vitt och rosa. Låt Nejlikorna stå kvar i rabatten så att de hinner fröa av sig. Då fortsätter de komma åter varje år. Se bara upp så att du inte råkar rensa bort de självsådda fröplantorna.

Förodling

Så fröna glest i fuktad jord. Omplantera till en planta / kruka med gödslad jord när plantorna växt till sig. Plantera ut krukorna på växtplatsen under sensommaren eller på våren efter höstsådd.

Direktsådd

Vattna ytan före sådd och håll den fuktig tills fröna grott.

Förodling: April - Maj
Direktsådd: Maj - Juni
Blomstring: Juni - September
Plantavstånd: 20 cm
Radavstånd: 20 cm
Höjd: 40 cm
Livstid: 2-årig
Växtläge: Sol
Antal frön/frp: 810 st
Läs mer
Varumärke Nelson Garden
Leverantörens artikelnummer 783

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.