Designgolv och vinylgolv

På Byggmax hittar du ett brett sortiment av Designgolv. Visste du att alla våra designgolv är vattentåliga medan många är helt vattentäta. Kolla in vårt sortiment från Ceramico Slim som erbjuder vattentätt golv som  dessutom är helt PVC-fria! Vill du ha ett slitstarkt golv som kommer att hålla länge och som dessutom är skönt att gå på? Då ska du välja ett designgolv.

 

Designgolv som ser ut som trä

Det är inte en slump att designgolv är ett av de vanligaste golven i svenska hem. Det är ett vattentåligt golv som håller länge och fria från PVC. Denna typ av plastgolv är mycket lättstädade och är även mjukare att gå på än trägolv. Designgolv är en typ av plastgolv som är ett bra alternativ till trägolv och parkett. Har du barn hemma så kan det vara skönt att ha ett golv som klarar av att spillas på utan att det blir fläckar. Då det är gjort i plast är det lätt att torka av och smutsen fastnar inte. Vill du ha en känsla av trä men samtidigt ha ett billigare och mer lättstädat golv så kan vinyl vara något för dig. PVC-golv finns i många utföranden och färger, för att du ska kunna kombinera med resten av din inredning. Vill du ha ett golv som är helt återvinningsbart, 100% vattentätt och riktigt snyggt? Välj Ceramico Slim från tyska golvproducenten Classen.

 

Vi tipsar om framtidens golv

Designgolv Neo är något så revolutionerande som ett vattentåligt och extremt tåligt klickgolv. Därtill är det miljövänligt och 100 % återvinningsbart. Golvet är slitstarkt och fungerar lika bra i hallen som i köket eller vardagsrummet. Du kan till och med lägga det i välisolerade uterum. Med Neo får du ett tunt, lättlagt golv som är tystare än konventionella laminatgolv. Golvet är helt fritt från PVC, klor, mjukgörare och tungmetaller. Perfekt för dig som ställer höga krav på din hemmiljö.

- Vinylgolv NEO påverkas inte av blöta stövlar eller stänket från diskhon – det är vattentåligt, finns i många utföranden och passar i alla rum.

- Golvet är supertunt och därmed lättare och mer lätthanterligt än vanliga golv.

- Busenkelt att lägga. Du behöver varken lim eller spik. Golvplankorna skärs lätt av med en

- Klickgolvet NEO är extremt slitstarkt och håller i många år. Du har dessutom 15 års garanti.

- Golvytan är halkfri och känns varm mot foten även där du inte har golvvärme.

- Vinylgolvet är UV-beständigt och påverkas inte av solens strålar.

- Den påtagliga ytstrukturen ger en exklusiv känsla.

- 100 % ekologiskt.

- Lättstädat.

 

Hur lägger man vinylgolv?

Vanligast är att lägga golvet i samma riktning som ljuset faller in från närliggande fönster.

Använd distanskilar av plast (minst 15 mm) mellan det nya golvet och väggen. Undvik att stå på golvet under läggning.

Börja lägga golvet från vänster med fjädersidan mot väggen. Den första och sista golvbrädan bör vara minst 10 cm bred. Med vinylgolv klick, klickar du i golvbrädorna i varandra med det enkla Megalock-systemet.

När du kommer till sista brädan måste du skära till den så att den passar. Markera hur lång brädan ska vara. Skär längs markeringen med en mattkniv ett par gånger och bryt sedan plankan mot ett rakt underlag, till exempel ett bord.

Den kapade delen används som första bit i nästa rad, förutsatt att förskjutningen mot skarven blir minst 40 cm. När du börjar med andra raden placerar du den nya brädan i det långa spåret i ca 30 graders vinkel och sänker den sedan på plats. När du sänkt ner är den låst på plats.

När hela golvet är lagt sätter du listerna. Vi visar dig hur här!

Eftersom designgolvet läggs utan lim kan det användas och möbleras direkt efter läggning. Tänk på att sopa golvet ordentligt då småsten och skräp kan skada golvet. Glöm inte att förse dina möbler med tassar för att minska risken för repor på ditt nya golv.

 

Hitta billigt designgolv hos Byggmax

Designgolv är ett populärt och billigt alternativ till trägolv. Köp ett snyggt och tåligt golv från Byggmax som du kan lägga själv!

Produkt 1-25 av 56

Produkt 1-25 av 56