Klinker och klinkergolv

Här finner du ett brett sortiment av klinkergolv från kända varumärken, exempelvis Nordic Kakel och Cersanit. Byggmax har ett stort urval av moderna, snygga och starka golvklinkers i alla storlekar. Är det dags att lägga ny klinker i hallen eller en snygg vägg i badrummet köket och letar passande klinker? Då har du kommit rätt!

 

Få ett nytt utseende enkelt med klinker

Ska du renovera badrummet och byta ut den gamla plastmattan mot ett mer modernt och praktiskt badrumsgolv, är klinker ett mycket bra alternativ. Vårt utbud av klinkerplattor är både brett och varierat och du kan använda dem både till golv och vägg. Välj en diskret och naturtrogen ton eller välj bland färgglada plattor, beroende på tycke och smak. Fördelen med klinkerplattor är att de har en låg vattenabsorption, vilket gör att de passar utmärkt till fuktiga miljöer så som badrum eller kök. Den största skillnaden mellan kakel- och klinkerplattor är att det senare är tätare och har därför något bättre hållfasthetsegenskaper än kakel. Klinkergolv är lätta att sköta om, beständiga och vackra.

 

Hur lägger man klinker?

Att lägga klinker tar cirka en vecka innan det färdigställs men håller desto längre. Klinker på plastmatta? Det är möjligt att lägga klinker direkt på plastmatta med förutsättning det är en hård plastmatta som är klistrad och att ytskiktet inte kan ruggas upp. En mjuk bärare, exempelvis skumgummi sviktar för mycket. En generell rekommendation är att alltid lägga klinker på ett stadigt och hårt underlag som inte kan ruggas. Med ett bra underlag minskar man risken att få ett klinkergolv som släpper. Hur mycket klinker som krävs för läggning beror självklart på ytan som ska täckas men räkna minst med fem procents spill. Köp gärna lite extra och förvara i förrådet om olyckan är framme.

 

Tänk på! Vänta med att gå på det nylagda klinkergolvet två till tre dagar. Om du måste passera, exempelvis hallen lägg ut spänger. Ett tidigt snedsteg kan betyda en svårreparerad skada på golvet.

 

Brett utbud av stilar och färger

Vill du enkelt få ny badrumsinredning är klinker ett mycket bra val. Vill du skapa att modernt, lite kallare intryck kan du välja plattor med stenfärg. Vill du istället inreda med en mer lantlig look finns även klinkerplattor med träutseende. Oavsett vad du väljer, håller alla våra plattor en hög kvalitet och kommer att se fina ut även efter många år. Klinkergolv är det bästa valet om du vill lägga ett golv gjort för slitage som ska hålla länge. På Byggmax.se kan du även välja mellan olika strukturer på plattorna. Vi har allt från ojämna till helt jämna eller blanka ytor.

Tips! Det går även att lägga klinker utomhus. Lägg samma kakel utomhus som i rummet innanför för att skapa en lyxig känsla i ditt hem. Tänk på att vädret och klimatet påverkar en del faktorer vid val av klinker för utomhusbruk.

 

 

Produkt 1-25 av 214

Produkt 1-25 av 214