Halvkoppling Pipefix

Finns i flera storlekar
ART.NR: 31621
Halvkoppling Pipefix används för montering av 10 mm kopparrör mot ventil, apparat eller liknande som har en nippelände med utvändig gänga R 15.
Läs mer
Bredd:
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Halvkoppling Pipefix

Halvkoppling Pipefix används för montering av 10 mm kopparrör mot ventil, apparat eller liknande som har en nippelände med utvändig gänga R 15. Kopplingen är avsedd att användas i installationer för tappvatten och värmeanläggningar. Halvkoppling Pipefix levereras i ett stycke klar att använda. Alla delarna hålls på plats av gummipackningen.

Mått och specifikationer

Dimension: 10 mm / 12 mm / 15 mm
Gänga: inv R15 / R15 / R15
Mutter: Mässing SIS 5170 förkromad
Låsning: Rostfritt stål SIS 2332
Glidring: Rostfritt stål SIS 2332
Packning: EPDM-gummi
Arbetstryck: Max 10 bar Arbetstryck: Max 10 bar
Arbetstemperatur: Max +120°C

Installation

Kapa röret med röravskärare eller fintandad handsåg.
Grada av kapningen invändigt såväl som utvändigt.
Röret ska nå minst 5 mm in i nippeländen utan att bottna för att få ett tätt montage.
Dra åt kopplingen för hand och dra därefter åt kopplingen med nyckel till hårt motstånd. Därefter dras ytterligare 1/4 –1/2 varv, minst 20 Nm. Provtryck och kontrollera.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 31036

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Vad vore livet utan ett välfungerande avlopp i huset? Just avloppet är nog en av alla de saker vi aldrig tänker på förrän det inte fungerar. Då är plötsligt avloppet kanske det enda vi tänker på. Hanteras det på rätt sätt kräver avloppssystemet i ett hus minimalt med underhåll och håller i många år utan att du behöver bekymra dig.
  • Att koppla in vatten i huset är inget man normalt tänker på. Vi är vana vid att det kommer kallt och varmt vatten från kranen när vi öppnar den. Men för att detta ska fungera så krävs det många meter med rördragningar i huset. I väggar och golv finns installationer som vi aldrig ser och det är viktigt att de är rätt utförda för att inte orsaka läckor, med stora skador som följd.