Vattenburen golvvärme

Visst är det skönt att gå på varma golv när det är kyliga tider? Det kan du göra med vattenburen golvvärme. Vattenburen golvvärme är både är energisnålt och bra för plånboken. Köp det du behöver för vattenburen golvvärme hos Byggmax.

Vad är vattenburen golvvärme?

Vattenburen golvvärme innebär att rör är installerade i en slinga under golvet. I rören cirkulerar varmvatten som värms upp genom husets centrala värmesystem, exempelvis en pelletskamin eller värmepump. Rören läggs under ditt golv, antingen i träbjälklaget eller ingjutet i en betongplatta. Just att de ligger i en slinga gör att det blir jämn värmefördelning. Vattenburen golvvärme kan du installera själv, däremot bör du låta en certifierad rörmokare trycktesta och ansluta golvvärmen till värmesystemet.

Flera fördelar med vattenburen golvvärme

Med vattenburen golvvärme stiger värmen upp och sprider sig till hela rummet. I och med detta behöver du inga element och golvvärmen blir den huvudsakliga värmekällan. Det frigör mer yta och du får plats med annat. Jämfört med element ger dessutom vattenburen golvvärme mer jämn temperatur. Det är också enkelt att styra temperaturen rum för rum med vattenburen golvvärme. Vill du ha golvvärme i hela bostaden och har ett centralt värmesystem är vattenburen golvvärme det bästa alternativet eftersom driftkostnaden blir lägre. När din vattenburna golvvärme väl är installerad har den en livslängd på cirka 40–50 år.

Köp vattenburen golvvärme till bra pris hos Byggmax

Inga mer frusna fötter med vattenburen golvvärme från Byggmax. Vi har även en utmärkt guide med steg-för-steg instruktioner för en korrekt installation. Har du frågor kring vattenburen golvvärme är du välkommen att kontakta oss. Vi kan hjälpa och vägleda dig för att få skön, vattenburen golvvärme in i ditt hem.

filter-white Filtrera

5 träffar

Sortera på
Flooré
Finns i flera utföranden
Från 2 899  kr
Flooré
Finns i flera utföranden
Från 6 999  kr
Flooré
Finns i flera storlekar
Från 4 999  kr