Kvartstav & rundstav

En kvartstav eller rundstav är perfekt att använda för att finslipa detaljer. Kvartstav ger en fin, mjuk övergång mellan golv och tröskel och en rundstav kan ge ett lyft till dina snickerier. Oavsett vad du ska bygga har vi kvartstavar och rundstavar till ditt projekt hos oss på Byggmax. Vi erbjuder kvartstavar och rundstavar i olika träslag och storlekar.

Vad är en kvartslist?

En kvartstav kallas även kvartslist och är en list som från sidan liknar en kvarts cirkel. Med en kvarslist bildas således en rund kant i stället för en rak, skarp kant. Kvartslist används därför när man vill ha en mjuk övergång mellan golv och tröskel. Det ger en snygg helhet redan innan du har klivit in i rummet och kan även vara ett bra komplement till andra lister.

Flera användningsområden för rundstav

Rundstavar är en rak, svarvad pinne och är en klassisk träprodukt inom bygg och snickeri. Det är exempelvis vanligt förekommande att använda rundstav för att bygga både stänger och stolpar. Rundstavar är också populärt att använda som gardinstång eller bordsben. Du kan dessutom framställa olika listverk och andra inredningsdetaljer med rundstavar. Rundstavar kan helt enkelt användas till flera olika typer av projekt. Vi har rundstavar i furu som ger dig valmöjligheten att ha kvar dess naturliga utseende eller att vitmåla den. En vitmålad rundstav ger till exempel ett stilrent och snyggt intryck.

Köp kvartstav och rundstav hos Byggmax

På Byggmax hittar du kvartstav och rundstav av hög kvalitét till ett riktigt bra pris. Välj på kvartstavar och rundstavar i olika utföranden och välj de som passar ditt projekt. Behöver du tips och råd kring vilken kvartstav eller rundstav du ska välja är du välkommen att kontakta oss. Ta annars en titt på vårt utbud av kvartstavar och rundstavar här på vår hemsida.

Filtrera

6 träffar

Sortera på
ø27mm, obehandlad furu
Från 34 95  kr /m
Från 26 95  kr /m
Från 22 45  kr /m
Från 27 45  kr /m
Nordingrå Trä
89 95  kr
Nordingrå Trä
109  kr