Limträ

Limträ är en typ av virke som framförallt används i byggen som balkar och pelare. Detta är på grund av limträets bärförmåga och förmåga att hålla formen bättre, dessutom spricker inte limträ, som en "vanlig" trästolpe riskerar att göra.

Vad du kan bygga med limträ

Med limträ kan man fixa ett vanligt hyllplan eller bygga en mer avancerad hyllmöbel. Möjligheterna är stora med det här materialet. Närhelst du funderar på ett projekt kan detta vara lösningen. Kanske limträtrall på altanen? Eller limträstolpar under altantaket? Trä är ett levande material som förändras över tid. Brädor och plank som sågas ut direkt ur ett träd riskerar att vrida och kröka sig även om det hanterats enligt konstens alla regler. Limträprodukter däremot är utsågade ribbor som limmats ihop till olika format som är anpassade för just ditt behov. Det här produkterna håller sig raka och fina trots att det fortfarande är ett levande material.

Vinsten med att göra det själv

Om du behöver en möbel i hemmet så överväger du kanske att antingen köpa den eller bygga den själv. Om det blir billigare att tillverka den själv är valet ofta enkelt. Limträ är både prisvärt och enkelt att arbeta med. Byggmax har ett stort sortiment att välja på och vi är tillgängliga nästan oavsett var i Sverige du bor. För att förstärka konstruktionen kan du behöva byggbeslag och för att ditt projekt ska hålla länge kan det behöva ytbehandlas. Byggmax har mängder av beslag och ytbehandlingsprodukter!

Köp limträ från Byggmax

Hos oss på Byggmax hittar du virke som passar för många olika byggprojekt och vi har prisvärt limträ av hög kvalitet. Du kan genomföra ditt projekt själv och Byggmax hjälper dig att genomföra din dröm. Alla är välkomna.

filter-white Filtrera

6 träffar

Sortera på
6m, GL28cs gran
1 049  kr
2 699  kr
3m, GL30h gran
415  kr
659  kr
3m, GL30h gran
689  kr
Bostik
Från 129  kr