INFRAVÄRMEPANEL GT500 INFRACENTER

ART.NR: 6111490
GT500 är en infravärmepanel som både värmer rummet, och fungerar som en handdukstork.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

INFRAVÄRMEPANEL GT500 INFRACENTER

Infravärmepanelen har IP54, och är därför godkänd för att monteras i fuktiga miljöer. Infravärmen ger ökad komfort och skydd mot skador som orsakas av fukt och köld. Denna kompakta värmepanel från Infracenter ger dig smart värme och behaglig värme. Den passar också bra att montera in i badrum, tvättstugor, omklädningsrum, sommarstugor etc. En stor fördel är att det inte bildas någon kondens på panelen, eftersom värmen tar bort allt fukt direkt.

Panelen är väldigt stilren och tillverkad av glas & metall. Den levereras med väggfäste, plugg, och 1,5 m vit kabel med stickkontakt.

Torkar ut fukt

InfraCenters infravärmepaneler är den optimala värmekällan eftersom värmen lagras i ytorna och håller dessa torra och varma. Många delar av boendet är särskilt utsatta för kyla och fukt, därmed också benäget att riskera besök av skadedjur och få stora fuktproblem som mögel och svamp. Med infravärmepaneler förebygger du risken för dessa skador på ett effektivt och energisnålt sätt.

Styr med termostat

InfraCenters lågtempererade infravärmepaneler är säkerhetsklassade (ca 80 grader C). Panelen har en on/off-knapp, och även timer som är perfekt att starta en stund så att den blöta handduken torkar. Panelen ansluts med fördel till RT510 som är InfraCenters trådlösa termostat för bästa besparing och som gör det enkelt att reglera till önskad temperatur. Infrapanelen levereras utan RT510 trådlös termostat.

Jämn värmespridning

InfraCenters infravärmespeglar är utformade för att monteras på vägg och blir därför inte skrymmande eller ens särskilt märkbara som uppvärmningskälla. Med sin placering strålar de värme till ytorna som finns i runt om i rummet. Dessa ytor och material lagrar värmen från panelerna och blir sedan till egna värmekällor för uterummet som i sin tur ger värme. Infravärmens unika lagringsförmåga gör att du får en mycket jämn värmespridning och optimal komfort i rummet.

Hälsofördelar

Infraröd uppvärmning värmer inte luften och orsakar därför inte någon cirkulation på luften. Detta blir en hälsofördel eftersom luftcirkulation gör att damm och andra skadliga ämnen blir luftburna, vilket gör dem mycket lättare att andas in. Dessutom vet vi att det går fort att få upp värmen med infravärme, samtidigt som infravärme ger en avslappnande effekt på våra muskler. Det finns inga nackdelar med infraröd strålning.
Läs mer
Varumärke InfraCenter
Leverantörens artikelnummer GT500