Klinker Ares

29,8x29,8 mm, 1,33 m2/pkt, för golv och vägg, frostsäker
ART.NR: 06272
Klinker Ares 29,8x29,8 mm är en klinkerplatta i tidslös men likväl trendig design anpassad för både inomhus- och utomhusbruk för såväl golv/mark som vägg.
Läs mer
paket
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Klinker Ares

Klinker Ares 29,8x29,8 mm är en stilren och elegant klinkerplatta med slittålighetsklass 5 (se nedan för slittålighetsklasser). Detta klinker säljs med 15 plattor per paket. Klinkerplattor består av en bränd keramisk platta av lera. Den stora skillnaden mellan klinker och kakel är att tätheten är avsevärt högre i klinkerplattan jämfört med kakelplattan. Det gör att klinkerplattan har bättre hållfasthetsegenskaper samt större beständighet mot olika påverkningar som avnötning, frost, kemikalier etc.

Tips! Tänk på att kontrollera batchnummret på paketen i butiken eftersom färgnyanser mellan olika batcher kan komma att skilja sig åt.Försök välja paket från samma batch om det finns behov av likartade bränningsmönster och färgnyanser.

Klinkerplattor går att använda på både väggar och golv men detsamma gäller inte kakel. När du beräknar åtgången för din renovering är det bra att addera 10% på åtgången för att vara säker på att inköpet räcker till ditt projekt.

Slittålighetsklass:

Klinker Ares 29,8x29,8 mm klassas med slittålighetsklass 5. Slittålighet mäts i en skala mellan 2 - 5. Klassen visar glasyrens hårdhet och hur väl den klarar nötning över tid. Det är i glasyren som ofta mönstret/färgen ligger, och därför är det viktigt att välja en platta som är anpassad för rätt miljö. Här nedan följer en redovisning om varje klass:
  • Klass 2 - klinkerplattan är rekommenderad för inomhusbruk med lågt slitage exempelvis i badrum och toalett.
  • Klass 3 - Klinkerplattan är rekommenderad för bruk med medium slitage, exempelvis i badrum, kök, vardagsrum, hall och terrass.
  • Klass 4 - Klinkerplattan är rekommenderad att tåla högt slitage som exempel publika utrymmen som kontor, konferensrum etc.
  • Klass 5 - Klinkerplattan är rekommenderad att tåla mycket högt slitage och kan användas i butiker och andra platser där hög trafik förekommer.
  • Full body - Klinkerplattan kan slitas ner nästan helt igenom och ändå behålla mönster och kulör.

Halkdämpningsklass

Halkdämpningsklass mäts i en skala mellan R9-R13 där ett högre R-tal betyder högre halkdämpning. Detta klinker har halkdämpningsklass R10, vilket betyder att klinkret kan vara relativt halt vid direktexponering av höga mängder väta. Detta är dock normalt för klinkergolv där klinker med hög halkdämpningsklass oftast är räfflade eller strukturerade på övrigt sätt för att minska halkrisken. Klinkerplattorna är högst dugliga för såväl inomhus- som utomhusbruk i miljöer som utsätts för fukt, regn och/eller vatten.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer TGGZ1042886265
Varumärke Cersanit

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Ett klinkergolv kan varieras nästan i det oändliga genom val av färger, olika storlekar och läggningsmönster. På så sätt är det lätt att skapa ett vackert golv som håller i många år framöver. På Byggmax hittar du allt som behövs för att lägga ett snyggt klinkergolv och med denna guide blir det lätt att genomföra. Det svåraste momentet är nog att välja hur det ska se ut!