Klinker Jasper Iron 60x120

ART.NR: 6467253
En glaserad Porcellanato-klinker i storformat på 60x120 cm per platta. Jasper Iron har en specialglasyr som ger ytan ett spännande, metalliskt uttryck.
Läs mer
paket
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Klinker Jasper Iron 60x120

Klinkerplattor i storformat med plattor i måtten 60x120 cm. Jasper Iron har en specialglasyr som ger ett speciellt, metalliskt uttryck. Plattorna går i svart med en melering som ger känslan av vackert åldrad metall. Ge din inredning inslag av modern industristil med denna hållbara och tåliga klinker med mycket karaktär.

Jasper Oxido uppfyller kraven för ”halkfri klass R9” vilket gör att klinkerplattorna även kan rekommenderas för användning i entréer, trappor, restauranger och liknande. Klinkern fungerar både inomhus och utomhus och kan användas på både väggar och golv.

Klinkern är rektifierad (kantskuren) för att varje platta ska vara exakt lika stora och kunna läggas med smala fogar.

Porcellanato/granitkeramik

Granitkeramik, eller Gres Porcellanato som är den italienska benämningen, bränns i temperaturer mellan 1000–1600 grader och har därför ett väldigt lågt vattenupptag. På grund av det hårda materialet har plattor av denna typ många goda egenskaper såsom hög hållfasthet, reptålighet och kemikaliebeständighet.

Rektifierat klinker

Ett rektifierat klinker kan även kallas för laserskuren klinker och innebär att klinkerplattorna är mer måttexakta än vad vanliga klinkerplattor är. Rektifierade klinkerplattor kan med fördel monteras med väldigt smala fogar.

Storformatsklinker

Klinker med plattor större än 60x60 cm kallas ofta för storformatsklinker. Denna typ av klinker används mer och mer i badrum, hallar, kök och vardagsrum. Storformatsklinker ger ett elegant och exklusivt intryck, med få fogar på stora ytor. Storformatsplattor är dessutom ofta lätta att rengöra då det finns få fogar som kan samla damm och smuts.

Underhåll

Använd vanligt golv- klinkerrengöringsmedel vid rengöring av din klinker.

Funktioner:
 • Matt, slät yta
 • Glaserad
 • Gres Porcellanato/granitkeramik
 • Rektangulär 60x120 cm
 • Vattenabsorption
Användningsområde:
 • Klinker för inomhusbruk och utomhusbruk
 • Klinker för vägg och golv
Obs! Ta alltid med spill i din mängdberäkning. Vi rekommenderar att minst 10 % i spill räknas med vid beställning av kakel och klinker.
Läs mer
Varumärke Right Price Tiles
Leverantörens artikelnummer 101030570

Inspireras av våra gör-det-själv guider

 • Väggkakel är vanligast i badrum och kök men du kan även göra tvättstugan snygg med ett väggkakel. Kakel är ett slitstarkt och lättstädat material som kräver minimalt underhåll, det håller sig snyggt år efter år. Du kan skapa en kaklad vägg med färger och former precis som du önskar, eftersom det finns kakel med olika färger och mönster. I denna guide visar vi hur du kan sätta kakel själv!
 • Ett klinkergolv kan varieras nästan i det oändliga genom val av färger, olika storlekar och läggningsmönster. På så sätt är det lätt att skapa ett vackert golv som håller i många år framöver. På Byggmax hittar du allt som behövs för att lägga ett snyggt klinkergolv och med denna guide blir det lätt att genomföra. Det svåraste momentet är nog att välja hur det ska se ut!
 • Flytspackling är ofta ett mycket bra alternativ för att skapa jämna och släta underlag inför efterföljande ytmaterial. Det är även en bra metod för att skapa fall mot en eller flera golvbrunnar i ett våtrum. Om du till exempel ska lägga klinkers, kan du behöva öka stabiliteten – det kan du göra genom att förstärka flytspackel med armering.
 • Fogningen av kakel- och klinkerplattor är pricken över i:et och är avgörande för helhetsintrycket av dina plattor. Därför är det bra att redan du väljer ut dina plattor även fundera över fogarna. Förutom alla färger det finns att välja på kan du även sätta plattorna med olika avstånd, vilket ger fogbredden och avgör hur framträdande fogen ska vara. Här är guiden som visar hur fogar kakel och klinker på bästa sätt.