Klinker Pulido Flax Pearl 60x120

ART.NR: 062152
Pulido Flax Pearl är en elegant storformatsklinker på 60x120 cm. Klinkern ger ett exklusivt betongliknande intryck med sin grå, blankpolerade yta.
Läs mer
paket
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Klinker Pulido Flax Pearl 60x120

Pulido Flax Pearl är en elegant, glaserad storformatsklinker på 60x120 cm. Klinkern ger ett exklusivt betongliknande intryck med sin grå, blankpolerade yta. De rektifierade kanterna gör att varje klinkerplatta är 100% lika stora och kan läggas med smala fogar.

Klinkern är frostsäker kan användas på platser med hög belastning. På grund av sin blankpolerade yta rekommenderas den dock inte för utomhusbruk i det nordiska klimatet.

Rektifierat klinker

Ett rektifierat klinker kan även kallas för kantskuren eller laserskuren klinker och innebär att plattan är mer måttexakt än vad vanliga klinkerplattor är. Rektifierade klinkerplattor kan med fördel monteras med väldigt smala fogar.

Glaserat klinker

Glaserade klinkerplattor har mer variation i sitt färgomfång och struktur än vad oglaserade klinkerplattor har.

Porcellanato/granitkeramik

Granitkeramik, eller Gres Porcellanato som är den italienska benämningen, bränns i temperaturer mellan 1000–1600 grader och har därför ett väldigt lågt vattenupptag. På grund av det hårda materialet har Porcellanato-plattorna många goda egenskaper såsom hög hållfasthet, reptålighet och kemikaliebeständighet.

Storformatsklinker

Klinker med plattor större än 60x60 cm kallas ofta för storformatsklinker. Denna typ av klinker används mer och mer i badrum, hallar, kök och vardagsrum. Storformatsklinker ger ett elegant och exklusivt intryck, med få fogar på stora ytor. Storformatsplattor är dessutom ofta lätta att rengöra då det finns få fogar som kan samla damm och smuts.

Underhåll

Använd vanligt golv- eller klinkerrengöringsmedel vid rengöring.

Funktioner:
 • Blank och slät yta
 • Rektangulär, 60 x 120 cm
 • Frostsäker
 • Glaserad
 • Vattenabsorption <0,5%
 • Gres Porcellanato/granitkeramik
Användningsområde:
 • Klinker för inomhusbruk och utomhusbruk (rekommenderas dock ej för utomhusbruk i det nordiska klimatet)
 • Klinker för vägg och golv
Obs! Ta alltid med spill i din mängdberäkning. Vi rekommenderar att minst 10 % i spill räknas med vid beställning av kakel och klinker.
Läs mer
Varumärke Right Price Tiles

Inspireras av våra gör-det-själv guider

 • Väggkakel är vanligast i badrum och kök men du kan även göra tvättstugan snygg med ett väggkakel. Kakel är ett slitstarkt och lättstädat material som kräver minimalt underhåll, det håller sig snyggt år efter år. Du kan skapa en kaklad vägg med färger och former precis som du önskar, eftersom det finns kakel med olika färger och mönster. I denna guide visar vi hur du kan sätta kakel själv!
 • Flytspackling är ofta ett mycket bra alternativ för att skapa jämna och släta underlag inför efterföljande ytmaterial. Det är även en bra metod för att skapa fall mot en eller flera golvbrunnar i ett våtrum. Om du till exempel ska lägga klinkers, kan du behöva öka stabiliteten – det kan du göra genom att förstärka flytspackel med armering.
 • Något som sätter prägel på rummet men som man kanske inte alltid tänker på är golvet. Ett snyggt och välbehandlat golv är inte bara skönt för våra fötter att gå på utan även en fröjd för ögat. För att få ett sprakande golv behöver du inte heller köpa nytt, vilket gammalt golv som helst kan få ett nytt och fräscht utseende genom en ordentlig ytbehandling.
 • Det finns nästan lika många metoder för att underhålla ett golv som antal varianter av golvbeläggningar. Med dagens effektiva produkter som både vårdar, återställer och skyddar går arbetet snabbt och du får återuppleva den nylagda känslan igen. I denna guide kommer vi att visa hur det regelbundna underhållet för olika golvtyper ska genomföras men även hur mindre skador kan åtgärdas.
 • Fogningen av kakel- och klinkerplattor är pricken över i:et och är avgörande för helhetsintrycket av dina plattor. Därför är det bra att redan du väljer ut dina plattor även fundera över fogarna. Förutom alla färger det finns att välja på kan du även sätta plattorna med olika avstånd, vilket ger fogbredden och avgör hur framträdande fogen ska vara. Här är guiden som visar hur fogar kakel och klinker på bästa sätt.