Målartvätt

Målartvätt gör rent ytor som ska målas så att färgen fäster bättre, målartvätt används också för att göra rent penslar efter målningen. Under våren brukar det vara hög tid att börja göra rent och fint utomhus. Många börjar även med att tvätta av altanen efter vinterhalvåret, då det är dags att börja inreda den inför sommaren. Då vissa väljer att ha altaner med vita räcken och tak, behöver färgen bättras på lite då och då. Ska du måla fasaden behöver du göra rent den med fasadtvätt. Innan du börjar måla ska du använd dig av målartvätt som gör rent ytor med smuts, fett och damm.

Hur används målartvätt?

För att använda målartvätt behöver du ta reda på vilken du ska använda dig av. En målartvätt för användning utomhus är anpassad för utomhusbruk och bör då inte användas inomhus. Ska du använda en målartvätt inomhus bör du köpa en som är anpassad för det.

Då produkterna innehåller starka medel är det viktigt att du har en välfungerande ventilation. Det finns olika typer av målartvätt och du behöver välja i fall du vill ha målartvätt som ska sköljas bort eller om du vill ha målartvätt som inte behöver sköljas och som kan vara kvar på den tvättade ytan. Genom att välja målartvätten som inte behöver sköljas sparar du mycket tid och kan börja måla snabbare. Innan du applicerar målartvätten bör du läsa igenom instruktionerna på förpackningen då det är olika instruktioner på olika målartvättar.

Tvätta fasaden

När du ska måla om fasaden bör du först använda dig av målartvätt för fasad, vilket är en målartvätt som är anpassad för fasadtvätt. Lär dig mer om fasadtvätt i vår omfattande guide tvätta fasad.

Köp billig rengöring och målartvätt hos Byggmax

Välkommen in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av målartillbehör så som rengöring och målartvätt. Vi har även andra målningstillbehör som kan vara bra att ha.

Läs mer
Filtrera

21 träffar

Sortera på
5L
från 199  kr
Herdins
1 L
från 125  kr
5L
från 115  kr
1L
från 32 85  kr
Nitor
Finns i flera storlekar
från 49 95  kr
För rengöring av bland annat glas, fönster etc.
från 49 85  kr
Nitor
1 l
från 115  kr
Löser fett, olja och hart
från 43 95  kr
Cuprinol
Finns i flera storlekar
från 78 95  kr
Klorfri fasadtvätt
från 199  kr
Bostik
500ml
från 89 95  kr
5L
från 129  kr
Nitor
4 l
från 289  kr
Nitor
750 ml
från 39 95  kr
Nitor
1 l
från 62 95  kr
Nitor
2,5 l
från 375  kr
Duracoat
Finns i flera storlekar
Nitor
Impregnerad
från 49 95  kr
Nitor
100 st
från 129  kr
Midun
Refill-insats för Midun terassdyna
från 59 95  kr
150 x 80 mm
från 119  kr