Master Roundline Reco Tego

Till Reco rumstermostat
ART.NR: 6418110
Med hjälp av Eco Master kan du trådlöst styra dina Roundlineelement och den passar lika bra i hus med öppen planlösning som i rum där du efterfrågar extra bekvämlighetskomfort som till exempel i ett sovrum.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Master Roundline Reco Tego

Med hjälp av Eco Master kan du trådlöst styra dina Roundlineelement och den passar lika bra i hus med öppen planlösning som i rum där du efterfrågar extra bekvämlighetskomfort som till exempel i ett sovrum.

MASTER TEGO ROUNDLINE RECO

Med hjälp av Eco Master kan du trådlöst styra dina Roundlineelement och den passar lika bra i hus med öppen planlösning som i rum där du efterfrågar extra bekvämlighetskomfort som till exempel i ett sovrum. En vädringsfunktion hindrar radiatorn från att rusa när du öppnar en ytterdörr eller ett fönster för att släppa in frisk luft. Med andra ord finns här många energibesparande funktioner att komplettera med till den redan energisnåla Roundlineradiatorn.

Eco Master kan användas på flera olika sätt

- Du kan använda den som en centralstyrning som kopplas direkt till alla radiatorer inom 30 meter. Du kan då ställa in en dagtemperatur och en nattemperatur, som du sedan byter med en enkel knapptrycknig.

- Du kan också koppla din Eco Master till någon form av extern utrustning, som t.ex en GSM-uppringare eller en timer, och på så sätt automatisera nattsänkning eller ringa och höja temperaturen i din sommarstuga. Inställning av önskad dag- och nattemperatur görs på knappsatsen, men bytet mellan lägena görs via den externa utrustningen.

- Du kan även använda den tillsammans med Roundline Eco rumstermostater. Då kommer radiatorerna att lyssna till rumsenheterna så länge Roundline Eco Master är i ”OFF-läge”, men när Roundline Eco Master går över i ”ON-läge” överstyr den rumster¬mostaterna. På så sätt kan du reglera varje rum separat, men ändå tvinga fram en nattsänkning som gäller alla radiatorer.
Läs mer
Varumärke Tego

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Det är kanske inte alla värmeelement som vinner priser för sin estetiska skönhet. Då är det tur att det är lätt åtgärdat med ett stiligt elementskydd som samtidigt släpper igenom den goa värmen. Bäst av allt är att det är ett roligt projekt som inte heller är så svårt eller kräver en hel arsenal av specialverktyg. Vill du så kan du även anpassa designen till just din stil.
  • Rummets storlek avgör hur mycket värmeeffekt du behöver och därmed hur stort elementet ska vara. Ofta placeras elementen under fönster för att motverka kallras – elementet bör ha samma bredd som fönstret. Effekten på elementet ska klara rummets effektbehov och beroende på hur välisolerat huset är kan detta skilja sig åt. Som tumregel brukar man ange 60-70W per kvadratmeter golvyta eller 25-30W per kubikmeter luft i rummet.