[ Matt eller blankt kakel ] | Byggmax[ Matt eller blankt kakel ] | Byggmax

Matt eller blankt kakel?

Har du svårt att välja mellan blankt eller matt kakel till ditt badrum eller kök? Här ger vi dig tips som förhoppningsvis gör valet lite lättare!

Det finns mycket att tänka på när det kommer till att välja rätt kakel för ditt badrum eller kök. Faktorer som färg, storlek, struktur och inte minst yta bör tas i beaktning. Att välja ett matt eller blankt kakel kan ha stor inverkan på hur ett rum uppfattas, men till stor del handlar valet om personlig preferens - helt enkelt vad man tycker är snyggast. Det finns dock några saker som man kan ta hänsyn till när man väljer mellan blankt eller matt kakel, dessa listar vi i rubrikerna nedan.

Hos oss på Byggmax hittar du blankt och matt kakel i många olika färger och varianter. Välkommen!

[ Matt eller blankt kakel ]| Byggmax[ Matt eller blankt kakel ]| Byggmax

Matt kakel - ett lugnare intryck

I många år har blankt kakel varit standardvalet men på senare tid har både matt kakel och matt färgsättning blivit ett alltmer populärt val. Matt kakel passar både för badrum och kök och kan vara ett bra val för dig som är ute efter en lugn och harmonisk miljö. Den matta ytan på kaklet reflekterar nämligen inte ljuskällor på samma sätt som ett blankt kakel gör, vilket skapar ett varmt och dovt intryck.

Vattenstänk och smuts syns inte heller lika mycket på matta kakelplattor då fläckarna inte speglas av ljsuet. Därför kan det vara en bra idé att använda sig av matta kakelplattor på köksväggar och i duschpartier där fläckar är vanligt förekommande.

 1. KAKEL TABIT GOLD 33,3X100
  KAKEL TABIT GOLD 33,3X100
  399   kr /m2
 2. KAKEL BLANCO MATE 30X60
  KAKEL BLANCO MATE 30X60
  229   kr /m2
 3. KAKEL AVARIS GREY 10X50
  KAKEL AVARIS GREY 10X50
  549   kr /m2


Blankt kakel - skapar rymd

Blankt kakel är ett bra val för dig som vill skapa rymd i ditt badrum eller kök, den blanka ytan reflekterar nämligen rummets ljus och avger som en spegeleffekt. Blanka kakelplattor kan därför vara ett utmärkt val för mindre utrymmen då de har en förmåga att förstora rummet. Den blanka ytan ger ett piggt intryck och skapar en tevlig, dynamisk miljö mellan skugga och ljus.

Ett blank kakel kan ge en känsla av exklusivitet och elegans till rummet och kan även upplevas som renare än det matta, då ett städat blankt kakel nästan gnistrar på väggen.