Mjölkpapp

ART.NR: 17031
Extra starkt och kraftigt golvskydd under byggnation och renovering. Tillverkad från vätskekartong som är gjord av nyfiber vilket gör den mycket stark och vätsketålig.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Mjölkpapp

Extra starkt och kraftigt golvskydd under byggnation och renovering. Tillverkad från vätskekartong som är gjord av nyfiber vilket gör den mycket stark och vätsketålig. Golvskyddet är diffusonsöppet och kan användas på de flesta underlag. Produkten är fri frå plast och värnar om både golvet och miljön.

Fördelar
- Stark- och vätskeresistent
- Fri från plast
- Miljövänlig
- Diffusionsöppen
- 100% återvinningsbar
- 225-275 gsm
- Tillverkad nyfiber
- Tillverkad i Sverige

Oplastad
Den är oplastad även om pappen ibland kan ha en väldigt vit och blank yta. Då har pappen kommit så långt i processen att den skall gå till tryck. Men av någon anledning inte har godkänts. Den vita blanka sidan är INTE vax utan Caolin som har polerats för att bli bra att trycka text/bild på.

Vattenavstötande
Pappen är producerad av nyfiber och sammansätningen av pappersmassan gör pappen liknande ett "GoreTex© " material. Den andas men släpper inte igenom vätska.

Montering
Dra ut pappen så att curlen/bågen blir uppåt vilket gör att den ligger stabilare mot underlaget. Lägg pappen med några cm överlappning och tejpa skarvarna. Var försiktig med att tejpa direkt på lackade lister och golv då klistret kan lösa upp lacken

Klimatpåverkan

Genom att använda en oplastad golvskyddspappminskar man klimatpåvårkan med minst 45% jämfört med en plastad. En plastbelagd golvskyddspapp är vattentät men släpper inte igenom fukt från golvet vilket har påverkan både på träet, lim, spackel mm som behöver andas.

Läs mer

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Ett klickgolv är lätt att lägga och kan förändra hela rummets känsla på en dag. Förarbetet är också minimalt då du kan lägga det direkt på befintligt underlag, oavsett om det är PVC, linoleum, klinker eller trä. Ett klickgolv kan antingen vara ett parkettgolv eller ett laminatgolv och med vår guide berättar vi vad du ska tänka på när du väljer typ av golv samt hur du lägger det på bästa sätt!
  • Den vanligaste takkonstruktionen består av råspont, underlagstäckning, ströläkt, bärläkt och en taktäckning av plåt eller takpannor. Det kan vara lite extra nervöst när du ger dig in på takbygget eftersom det måste bli helt tätt. I vår guide visar vi ett enkelt sätt att montera underlagspapp som i stort sett inte har några fallgropar eller krångliga moment som kan gå fel vid monteringen.
  • Vad är viktigare än ett bra tak över huvudet? Lägga tak är ett stort jobb och rätt utfört håller det länge. Vårt bästa tips? Planera projektet noga och ta hjälp av vänner. Då blir allt mycket lättare och roligare - inte minst på taklagsfesten efteråt.
  • Fiskbensmönster är troligen bland det mest klassiska av mönster när det handlar om parkettgolv och det med rätta. Ofta hittar man fiskbensparkett i lite äldre finrum och vittnar om den extra omtanke som har skänkts just detta rum. Tidigare var det endast de skickligaste av golvläggare som skapade dessa golv, men nu finns det smarta klickgolv som gör det tillgängligt även för hemmaproffset.
  • Massiva trägolv är både vackra och ger en gedigen och ombonad känsla i ett rum. Trägolv kräver en lite större arbetsinsats vid monteringen än ett klickgolv, men när jobbet väl är klart har du ett golv som håller i minst femtio år. Tack vare att golvet är massivt kan det slipas många gånger och ger dig också möjligheten att byta ytbehandling för att få ett nytt utseende på golvet.