MONTERINGSMATTA 2 JAFO

Röd, Blå
ART.NR: 6116259
Monteringsplatta 2 från Jafo som ska användas för montering och fixering av golvbrunnar i plast i träbjälklag enligt gällande branschregler.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

MONTERINGSMATTA 2 JAFO

Monteringsplatta 2 från Jafo som ska användas för montering och fixering av golvbrunnar i plast i träbjälklag enligt gällande branschregler.

Monteringsplattans håligheter fylls med avjämningsmassa vilket gör att monteringsplattan fungerar som en integrerad del i golvkonstruktionen. Monteringsplattan är 22 mm tjock och skruvas fast på golvbjälkarna och kortligarna vilket gör att konstruktionen hamnar i nivå golvspånskivorna. I de fall golvet ska förstärkas för att beläggas med golvplattor monteras den medföljande blåfärgade distansringen (Flyt 12) mellan golvbrunnen och monteringsplattan. På detta sätt kan golvbrunnen förhöjas 12 mm utan att använda en traditionell förhöjningsring.

Monteringsplattan levereras med: Röd monteringsplatta i plast 300 x 300 x 22 mm med Ø180 mm centrumhål, skruvar för fastsättning i träbjälklaget, skruvar för fastsättning av golvbrunnen i monteringsplattan och distansring JAFO Flyt 12.

•Monteringsplattan passar golvbrunnar i plast med Ø220 mm fläns.
•Monteringsplattan är färgad röd för tydlig igenkänning vid byggen och besiktning.
•Genom att använda JAFOs Monteringsplatta 2 kan rörmontören göra hela golvbrunns- och rörinstallationen klar på en gång.
•Om golvet ska beläggas med plastmatta kan Flyt 12 väljas bort om styvheten i det underliggande bjälklaget anses tillräcklig med en tunnare fallspackling / avjämningsmassa.

Läs mer
Varumärke Jafo
Leverantörens artikelnummer 7133828

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Vad vore livet utan ett välfungerande avlopp i huset? Just avloppet är nog en av alla de saker vi aldrig tänker på förrän det inte fungerar. Då är plötsligt avloppet kanske det enda vi tänker på. Hanteras det på rätt sätt kräver avloppssystemet i ett hus minimalt med underhåll och håller i många år utan att du behöver bekymra dig.
  • Golvbrunnen fyller en viktig roll i våtrummet då den dels fungerar som ett avlopp när du till exempel duschar och dels fungerar som säkerhet mot vattenskador. Därför ska det finnas tillräckligt fall mot golvbrunnen i hela badrummet, så att vattnet leds dit om en läcka skulle uppstå. Den vanligaste orsaken till fuktskador i badrum är just kring golvbrunnen, så här är det viktigt att du är noggrann och följer montageanvisningar för just din typ av golvbrunn.