Ogräsduk Svart

ART.NR: 21038
Ogräsduken är svart och stoppar effektivt solljuset från att nå jorden och ogräs hindras att gro. Vatten, luft och näringsämnen släpps igenom uppifrån, men ogräs stoppas nerifrån.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Ogräsduk Svart

Ogräsduk av Geotextil som bidrar till att ge växterna optimala livsbetingelser genom att håll kvar värme och fukt i marken. För att stoppa de riktigt svåra rotogräsen kan man lägga dubbla lager av duken.

Om materialet

Geotextil är en vävd duk eller matta av polyester med eller utan glasfiberförstärkning beroende av användningsområde. Används ofta till olika typer av skyddstäckning vid vägbyggen och anläggningsarbeten för att skilja olika balastmaterial ifrån varandra. Vid utförande av grundläggning eller vid infiltrationsanläggningar i mark. Geotextil är en typ av teknisk textil. Materialet är vattengenomsläppligt och miljöneutralt samt extremt rivstarkt.

Mått: 100g 1x15 m

Anlägg en ogräsfri odling

1. Rensa först jorden från ogräs. Kratta och ta undan sten och rötter för att få en slät yta.
2. Rulla ut ogräsduken och fixera den vid marken med stenar eller pinnar. Överlappa med 20 cm vid skarvning.
3. Skär kryss i lagom storlek för de växter som ska planteras.
4. Gräv och plantera växterna och vik ner ogräsdukens kanter mot växtens stam. Glöm inte att om du har lökar i jorden måste du även skära hål för att lökväxterna ska kunna komma upp genom duken.
5. Sopa undan jord från ogräsduken och täck slutligen med ett 2-5 cm tjockt lager täckbark. Alternativ täckning är dekorationsgrus, tegelkross eller liknande. I köksträdgårdar kan duken även täckas med halm.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 21038