Parkettgolv Ek 1-Stav Grissini Piccolo 130mm Barlinek

Klickgolv 5Gc, Mattlackad, 0,99m2/pkt
ART.NR: 650400
Ljust lamellparkettgolv i mattlackerad ek som ljusar upp rummet och ger en hemtrevlig känsla. Parketten är uppbyggd av 3 lager äkta trä: ytskikt-hårdträ, mellanskikt – tvärsgående mjukträ, bottenskikt – längsgående mjukträ.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Parkettgolv Ek 1-Stav Grissini Piccolo 130mm Barlinek

Sortering

Golvet har en varierande åldring med levande utseende av naturliga och livliga färgnyanser. Sunda kvistar samt medelstora och små spacklade kvistar får förekomma. Ljust lamellparkettgolv i mattlackerad ek som ljusar upp rummet och ger en hemtrevlig känsla. Parketten är uppbyggd av 3 lager äkta trä: ytskikt-hårdträ, mellanskikt – tvärsgående mjukträ, bottenskikt – längsgående mjukträ.
Detta golv ingår i Barlineks Family-sortering. Family är en samling 1-stavsgolv, dvs. plankgolv, av ek. Golven i Family-sorteringen tillåts innehålla en viss nivå av färgvariationer i träet samtidigt som lagningar får förekomma i mindre utsträckning som konsekvens av sprickor eller kvistar.

Moderna klicksystem

Samtliga golv från Barlinek är utrustade med moderna låssystem för att göra läggningen av parkettgolven så smidig som möjligt. Alla golv har ett och samma klicksystem på långsidan av plankan. Denna kallas för Barclick, vilket innebär en snabb och enkel läggning av träplankorna. Golvet kan användas direkt efter att läggningen är färdig och ger starka och hållbara fogar mellan brädorna. Det går dessutom bra att montera golvet flytande, dvs. helt utan lim. Golvet kan även monteras över ett golvvärmesystem utan problem, men glöm då inte passande golvunderlag!
På kortsidan av träplankan används ett annat klicksystem, Barlock 5Gc. Detta system ger 25% snabbare läggningstid än vid användning av andra klicksystem och minimerar även risken för skador vid montering eller demontering. Klicksystemet 5G är framtaget av svenska Välinge och medför att ingen golvläggningssats behövs vid läggning. Glöm dock inte lämpliga läggningsverkyg – exempelvis såg, kil och slagkloss.

Beställ golvprov

Köp hem ett eller flera golvprov för att i lugn och ro bestämma vad som passar bäst i ditt hem.

Golvvärme

Golvet kan monteras på golvvärmesystem. Detta gäller både elektrisk och vattenburen golvvärme.

Lack och Slipning

Slitskiktens tjocklek: 2,5 mm
Lackens slitstyrka: > 3000 varv (Taber test med fallande sand, norm: EN-14354); klass WR1
Slipning: Slitskikten kan slipas 1-2 gånger beroende på golvets slitage och möjliga skador. Arbetet bör utföras av fackman. OBS! Golvet är inte genomfärgat
Läs mer
Varumärke Barlinek
Leverantörens artikelnummer 650400
Garantitid 20 år

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Ett klickgolv är lätt att lägga och kan förändra hela rummets känsla på en dag. Förarbetet är också minimalt då du kan lägga det direkt på befintligt underlag, oavsett om det är PVC, linoleum, klinker eller trä. Ett klickgolv kan antingen vara ett parkettgolv eller ett laminatgolv och med vår guide berättar vi vad du ska tänka på när du väljer typ av golv samt hur du lägger det på bästa sätt!