Plasttak polykarbonat

Finns i flera utföranden
ART.NR: 21141
Plasttak PC Opalvit kan användas till mycket, exempelvis uteplatsrum, altaner, hallbyggnader, förråd, drivbänk, carport mm. Plasttaket är starkt och slagtåligt samt lätt att montera.
Läs mer
Längd:
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Plasttak polykarbonat

Plasttak PC Opalvit kan användas till mycket, exempelvis uteplatsrum, altaner, hallbyggnader, förråd, drivbänk, carport mm. Plasttaket är starkt och slagtåligt samt lätt att montera. Det släpper in behagligt solljus och är mycket väderbeständigt samt uv-beständigt.

Montering

Ett plasttak monteras med en speciell plasttakskruv, denna typ av skruv kräver ingen förborrning, den har vingar som ytterligare vidgar skruvhålet vilket låter plasttaket rörasig utan att spricka, dessutom är den försedd med en tätningsplatta som förhindrar läckage. Skruven fästs i dalarna på taket. Tänk på att låta plastskivorna överlappa varandra med minst två vågdalar. Tänk på att lägga den sidan av plasttaket med tejpremsan "this side out" mot solen för att få ut maximal och garanterad livslängd.

Vi rekommenderar att regelverkets ovansida målas i en vit eller ljus färg så att takplasten inte riskerar att smälta vid starkt solljus.

Förvaring

Innan montering bör taken förvaras torrt och i skugga. Skulle kondens hamna mellan skivorna finns det risk att denna fungerar som ett förstoringsglas och smälter plasten.

Material och Fakta

Polykarbonatens mångsidighet gör den utmärkt för att skapa funktionella, estetiskt tilltalande produkter. Polykarbonat kan lätt formas och färgas i hundratals färger men kan också vara helt transparent, vilket gör den idealisk för användning i glas applikationer och lanterniner. Transparens, utmärkt seghet, termisk stabilitet och en mycket god dimensionsstabilitet gör Polykarbonat (PC) till ett av de mest använda tekniska termoplaster.

Egenskaper för polykarbonat

- Hög hållfasthet gör den slagtålig och fraktur
- Hög värmetålighet , vilket gör den idealisk för tillämpningar som kräver sterilisering
- Bra dimensionsstabilitet som tillåter det att bibehålla sin form i en rad villkor
- Goda elektriska isoleringsegenskaper
- Biologiskt inert och lätt återvinningsbara
- Utmärkt bearbetbarhet
- Öppenhet och optisk klarhet
- Flamreducerande och utmärkta brandegenskaper
- Polykarbonat är en mångsidig, tålig plast som används för en mängd olika tillämpningar.

Den största fördelen med polykarbonat jämfört med andra typer av plast är en oslagbar styrka kombinerat med låg vikt .

Miljöpåverkan

- Utsläpp till miljön från produktion av polykarbonat är extremt låg. Den tillverkas i slutna processer (vilket innebär att materialet leds från ett slutet kärl till ett annat) med noggranna rutiner för behandling av utsläpp.
- Produkter som har lång livslängd och förväntas användas i flera år, är typiska för polykarbonat.
- En produkt i polykarbonat kan återvinnas, återanvändas eller bortskaffas på ett säkert sätt.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 1603005