Plåtfärg Halvmatt Svart Midun

Finns i flera utföranden
ART.NR: 198035
Halvmatt vattenburen akrylatfärg i en svart kulör för målning av plastbehandlad och galvaniserad plåt utomhus.
Läs mer
Volym:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Plåtfärg Halvmatt Svart Midun

Midun Plåtfärg är en vattenburen halvmatt svart akrylatfärg för målning av plåttak, hängrännor, stuprör, fönsterbleck och annan plastbehandlad och galvaniserad plåt utomhus. Färgen används med fördel tillsammans med Midun Järn- och Metallgrund.

Att måla plåt

Innan målning

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen på färgburken och kom ihåg att vara noggrann från början. Lufttemperatur och yttemperatur är också viktigt för ett bra resultat, för Midun Plåtfärg gäller minst 8 °C. Innan du målar, stålborsta eller slipa bort gammal löst sittande färg. Tvätta bort eventuella oljefläckar med lösningsmedel. Grundmåla sedan där det behövs med Midun Järn- och Metallgrund. Ytorna ska vara hela, torra och rena innan du målar. För bästa resultat rekommenderar vi en pensel eller rulle av helsyntetiskt material.

Målning

Måla två gånger till full täckning. Speciellt viktigt på skarpa hörn och kanter. Tänk på att inte måla direkt i solen eller på solvarma ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 3-5 timmar från målningens avslutande.

Efter målning

Torka av penslar och verktyg noga innan de rengörs i vatten. Förslut burken efter användning.

Hälsa och miljö

  • Produkten får inte hällas ner i avloppet då det försvårar reningsprocessen i reningsverket.
  • Lämna överbliven färg, tomburkar och lösningsmedel till miljöstationen/återvinningen i din kommun.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Skyddsangivelser
EUH208
Kan orsaka en allergisk reaktion.
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
Varumärke Midun

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att måla metall är något du kanske inte gör så ofta. Men det är faktisk varken krångligt eller svårt. Arbetet är väldigt likt att måla trä förutom att du använder produkter som är anpassade för metall. Du har säkert en hel del plåtdetaljer som skulle behöva lite kärlek. I den här guiden berättar vi hur du lyckas ge dom det.