Rätt golv till rätt rum | ByggmaxRätt golv till rätt rum | Byggmax

Rätt golv till rätt rum

Här tipsar vi dig om hur du ska tänka när du ska välja golv, vilket golv passar bäst till vilket rum? Svaren får du här!

På Byggmax hittar du ett stort sortiment av olika typer av golv. Men vilket golv passar bäst i vilket rum? Här guidar vi dig fram till rätt golv för ditt behov.

Välja golv till kök

När det kommer till kök så är klinker en favorit i många hem. Skälet till detta är att klinker är lättskött och att det finns i många olika färger och former. I kök passar också laminat- och vinylgolv som är slittåliga och som även de finns i många olika stilar. När det kommer till köksmiljöer är det viktigt med hygienen och att kunna hålla rent – därför är det bra att välja ett golv med släta ytor som är lätt att rengöra. 

Rätt golv till rätt rum | ByggmaxRätt golv till rätt rum | Byggmax
Golv för vardagsrum | ByggmaxGolv för vardagsrum | Byggmax

Golv som passar i badrum

I badrum finns vatten så här ställs det andra krav än i övriga rum på vilket golv som passar. Här måste golvet tåla vatten i form av små vattenöversvämmingar och vattenånga. Ett givet val är klinker men vinylmatta och vinylgolv passar också bra.

Golv för vardagsrum

Till vardagrummet passar i stort sett vilket golv som helst. Vad du väljer beror på vilken stil du vill ha och hur stor din fantasi är. Här kan du kombinera olika stilar och material. Stilig fiskbensparkett, funktionell klinker eller vinylgolv, härligt mjuk heltäckningsmatta eller praktiskt korkgolv. Vad föredrar du?

Välj rätt golv till ditt sovrum

Här ska du tänka komfort. När du vaknar på morgonen finns det väl inget bättre än att dina fötter möts av ett mjukt och behagligt underlag. Därför är heltäckningsmatttan oslagbar här, ett perfekt val för den där varma och sköna känslan. Men självklart finns det andra alternativ. Trägolv har ofta förmågan att ge ett mjukt och ombonat intryck vilket passar bra i ett sovrum. Annars är klinker-, laminat-, parkett- och korkgolv alldeles utmärkt att lägga då de är lätta att hålla rena.

Golv som passar att lägga i barnrum

När barn är i farten kan vad som helst hända. Det finns olika typer av golv du kan välja till barnrummet. En faktor som kan tas hänsyn till är om barnen bara ska sova i rummet eller om det kommer användas som lekrum också. En heltäckningsmatta är skönt för små fötter och dämpar också ljud. Plast - och vinylgolv tål mycket slitage och är lätta att rengöra.

Golv för barnrum | ByggmaxGolv för barnrum | Byggmax
Välj rätt golv till rummet | ByggmaxVälj rätt golv till rummet | Byggmax