Skånska byggvaror

Uterummen som säljs av Byggmax är svensk toppkvalité. De tillverkas av det svenska företaget, Skånska Byggvaror AB, som är grundat redan 1965. Företaget driver sin tillverkning i moderna faciliteter specialiserade för tillverkning av uterum i kommunen Bjuv i södra Sverige.

År 2016 köpte Byggmax Skånska Byggvaror för att kunna sälja dessa högklassiga uterum direkt till kunderna utan mellanhänder. På detta sätt sparar vi resurser och kan därmed hålla våra priser förmånliga!

Just nu har vi kampanj på upp till 30% på över 4000 produkter från Skånska Byggvaror.


Kolla in våra gör-det-själv projekt och komplettera ditt växthus med flexibla blombord eller en blomsterstege.

 1. Växthus Bruka 6,2m2
  Finns i flera färger och glastyper
  -25%
  Växthus Bruka 6,2m2
  Pris från
  Ord. pris 8499   kr Du sparar 2124   kr Extrapris 6374   kr /st
 2. Växthus Bruka 9,9m2
  Finns i flera färger och glastyper
  -25%
  Växthus Bruka 9,9m2
  Pris från
  Ord. pris 12599   kr Du sparar 3149   kr Extrapris 9449   kr /st

Frågor och svar

Vad bör man tänka på först då man tänkt bygga ett uterum?

Det första man bör fundera på är hur och när uterummet kommer att användas. Det finns fyra olika säsongsalternativ:

 • Sommar (Optimal)
 • Förlängd Sommar (Excellent) 
 • Vår/Höst (Isolent) 
 • Vinter (Izo/Natur V)

På Byggmax hittar du ett brett sortiment av olika alternativ så att du kan hitta en modell som passar just dig. När du hittat en passande modell bör du komma ihåg att kolla upp eventuella behov av byggnadslov från din lokala byggnadsnämnd. Även om en åtgärdsanmälan ofta räcker vid montering av uterum under 15m2 bör du dock alltid kolla upp de lokala normerna innan monteringen påbörjas.

Vilket material passar bäst till uterummets stomme och tak? 

Som material till stommen rekommenderar vi limträ. I vårt sortiment finns såväl måttsågade som grundbehandlade stommar vilka båda garanterar en snabb och enkel start av monteringen! Vi använder endast fingerskarvat limträ som inte vrider sig och är mycket hållbart, brandsäkert och lätt att bearbeta. Som takmaterial är kanalplasttak det populäraste alternativet. Kanalplasttaket släpper in mycket ljus, skapar en luftig känsla och har bra isoleringsegenskaper.

Kan ett uterum monteras utanpå en tidigare byggd altan? 

Oftast lyckas det utan problem förutsatt att den tidigare altanen är stadigt byggd på en bra grund. Det viktigaste är att försäkra stommens hållbarhet vid uterummets alla bärande stolpar. Kom ihåg att uterummet väger flera hundra kilon och därför är en bra grund den allra viktigaste saken för uterumsprojektet. Om din nuvarande altan inte är tillräckligt stadig så hittar du allt du behöver för att förstärka den gamla eller bygga en ny på Byggmax!

Hur väljer jag rätt skjutdörrar, skjutfönster och fasta partier? 

Alla fyra säsongsalternativ kan väljas för alla de olika glaspartierna vilket gör det väldigt lätt att välja rätt. 

Hur länge tar det att montera ett uterum och kan jag göra det själv? 

Uterummet levereras alltid med illustrerade monteringsanvisningar. Om du har lite erfarenhet från tidigare hemmafix och mindre snickeriprojekt är monteringen rätt enkel. Många moment i monteringen sker dock enklare om man är två personer. Om stommen finns färdigt så tar monteringen ca. en vecka och enskilda skjutpartier installerar man på några timmar.