Spiraltrappa Montréal Classic 4 Dolle

Finns i flera varianter
ART.NR: 687260966
Spiraltrappa Montréal är producerat i nordisk design och med stort fokus på den goda komfort och hemmets säkerhet. Blanda och matcha färg, steg, höjd och diameter. Perfekt komfort tack vare de breda och djupa trappstegen.
Läs mer
Färg:
Material:
Diameter:
Antal:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Spiraltrappa Montréal Classic 4 Dolle

Spiraltrappa som utnyttjar utrymmet
Spiraltrappa Montréal är producerat i nordisk design och med stort fokus på den goda komfort och hemmets säkerhet.

  • Blanda och matcha färg, steg, höjd och diameter
  • Perfekt komfort tack vare de breda och djupa trappstegen.
  • Nordisk design
  • Enkel montering


Spiraltrappan Montreal – Vackra rena linjer
Montreal-serien är utvecklad och designad av ledande inredningsarkitekter, med många möjligheter till personlig anpassning när det gäller färger, material, design och utrymmeskrav. Spiraltrappan MONTREAL har stabila och moderna räcken – välj mellan de vertikala CLASSIC-ribborna eller med en horisontell DESIGN-fyllning. DESIGN-räcket är utformat med en horisontell fyllning av rostfritt stål för att säkerställa stabilitet och komfort när trappan används. CLASSIC-räcket finns med 2, 3, 4 eller 5 ribbor per steg. Spiraltrappan MONTREAL finns i flera olika strukturfärger och färger på steg och räcken.

Trappsteg i ek och bok
Trappstegen till spiraltrappan MONTREAL finns i flera olika varianter och är tillverkade i massiv ek eller bok med ytbehandlingar som ger ett vackert utseende och gör stegen motståndskraftiga. Spiraltrapporna finns i storlekarna Ø120 cm, Ø140 cm och Ø160 cm, beroende på vilken färg och typ av räcke som önskas. Öppningen för trapporna ska vara antingen rund eller fyrkantig med en diameter på 130 cm för trappor med Ø120 cm. För trappan Ø140 används en öppning på 150 cm och slutligen för trappan Ø160 cm ska öppningen vara 170 cm. Spiraltrappan har en maxhöjd på 357 cm.

Topptips
Höjden kan ställas in med avståndsringar från 20,4 till 23,4 cm beroende på golv- till takhöjden. Vi rekommenderar att du använder så få avståndsringar som möjligt, eftersom detta innebär mindre utrymme mellan stegen och gör din trappa bekvämare. Om du vill veta mer om specifikationerna kan du ta en titt under tekniska data och nedladdningar. Du kan också hitta mer information och vägledning under video, med fullständiga monteringsanvisningar.

Certifikater
Trappan är certificerat för en max punktbelastning på 200 kg och en max totalbelastning på 1100 kg. Räcket är godkänt för vattenrätt belastning på 50 kg för varje meter. ​Trappan är tillverkat enligt europeiska byggnadsstandard, EN 1991 och EN 1993.

Eftersom trä är en naturprodukt kan träets naturliga färg variera från trappa till trappa. Därför kan färgigenkänningen av bilderna inte alltid återspegla träets färg en-till-en. Eftersom trä är en naturprodukt reserverar vi oss för att träets naturliga färg kan variera från trappa till trappa. Bildernas färgåtergivning kan därför heller inte alltid återspegla träets färg exakt.


Hos DOLLE har vi ett brett sortiment av spiraltrappor och vindeltrappor. Sortimentet omfattar spiraltrappor och vindelltrappor för inomhusbruk samt en spiraltrappa som kan användas både inomhus och utomhus. Gemensamt för våra spiraltrappor, även kallade vindeltrappor, är att de är tillverkade i en genomtänkt nordisk design med fokus på komfort, platsbesparing och säkerhet. Våra spiraltrappor och vindelltrappor finns i flera olika färger, material och storlekar, så att du enkelt kan hitta en spiraltrappa eller vindeltrappa som passar dina behov.

Typer Spiraltrappor
Vårt sortiment av spiraltrappor och vindeltrappor kan delas in i två kategorier: spiraltrappor för inomhusbruk och spiraltrappor för utomhusbruk. Gemensamt för spiraltrappor och vindeltrappor är att de är platsbesparande.

Spiraltrappa inomhus
Våra spiraltrappor och vindeltrappor för inomhusbruk är tillverkade av material som uteslutande är lämpliga för inomhusbruk som en utrymmesbesparande lösning mellan de olika nivåerna i ditt hem. Våra trappor erbjuder många designalternativ när det gäller färg, höjd och storlek, så du kan vara säker på att hitta en spiraltrappa för inomhusbruk som passar bra in i ditt hem. Ta en titt på CALGARY, MONTREAL och TORONTO om du letar efter en spiraltrappa för inomhusbruk.

Spiraltrappa för utomhusbruk
Vår spiraltrappa för utomhusbruk är tillverkad av galvaniserat stål och har steg med upphöjda hål. Materialvalet för denna spiraltrappa eller vindeltrappa gör den till en idealisk spiraltrappa för utomhusbruk, där både hållbarhet och halkskydd beaktas. Denna spiraltrappa kan utformas fritt när det gäller diameter och golvhöjd, så du har gott om möjligheter att utforma en spiraltrappa eller vindeltrappa för ditt utomhusutrymme. Ta en titt på TORONTO om du letar efter en spiraltrappa för utomhusbruk.

Hur installerar man en spiraltrappa?
När du köper en spiraltrappa från DOLLE medföljer alltid både monteringsanvisningar och en monteringsvideo som gör det enkelt att montera spiraltrappan. Du kan välja att montera din trappa själv, men du kan också låta en fackman göra jobbet.

Vilken spiraltrappa ska jag välja?
Det beror på dina behov och din inredningsstil. De mindre spiraltrapporna är idealiska om du inte har så mycket utrymme eller bara vill ha en platsbesparande trappa. De större spiraltrapporna erbjuder mer komfort och är lämpliga för dem som planerar att använda trappan för flera praktiska ändamål. I vårt sortiment finns spiraltrappor som passar för både inomhus- och utomhusbruk. Ta en titt på vårt sortiment om du letar efter en spiraltrappa för inomhusbruk eller en spiraltrappa för utomhusbruk och hitta den spiraltrappa som bäst passar dina behov och din inredningsstil.

Hur stor radie behöver en spiraltrappa?
Spiraltrappans mått beror på behov och tillgängligt utrymme. Minsta radie för användning är 600 mm, vilket ger en platsbesparande spiraltrappa. Men om du vill använda trappan för att transportera större föremål upp och ner, kan det vara en fördel att öka storleken - till exempel 155 cm med en radie på 775 mm. Om du inte vill att trappan ska ta upp för mycket plats i hemmet kan du välja t.ex. 120 cm med en radie på 600 mm. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om måtten på våra spiraltrappor.

Kan man installera spiraltrappor även om man har golvvärme?
Om du har golvvärme måste det finnas en fri yta runt spiraltrappans startpunkt. Detta är en förutsättning för att det ska vara möjligt att skruva fast beslagen.

Läs mer
Varumärke Dolle