Spiraltrappa Novo

Finns i flera utföranden
ART.NR: 664193
Den moderna spiraltrappan Novo erbjuder en snygg och bekväm trappa till ett mycket bra pris! Välj mellan flera olika utföranden och montera antingen medsols eller motsols.

Välj önskad färg på stålkonstruktionen och trappstegen nedan.
Läs mer
Färg:
Trappsteg:
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Spiraltrappa Novo

Den moderna spiraltrappan Novo erbjuder en snygg och bekväm trappa till ett mycket bra pris! Välj mellan flera olika utföranden och montera antingen medsols eller motsols.

Höjden kan enkelt justeras från 271,4 cm till maximalt 313,5 cm. Trappan har en diameter på 140 cm kräver alltså inte mycket utrymme. Novo är tillverkad i stål och trä och kommer med handledare i plastfiber. Handledaren kommer praktiskt i ett stycke. Det följer även med ett stålräcke för plattformen.

Novo är enkel att montera även för den oerfarne. Ta gärna en titt på videon nedan innan du sätter igång.

Säkerhet

Om öppningarna mellan trappstegen överstiger 10 cm bör skydd installeras. Detta är speciellt viktigt om trappan kan komma att användas av barn och äldre. Köp till vårt barnskydd till trappstegen för att minska skaderisken.

Trappan är avsedd för privat bruk i lägenhet eller hus. Det är viktigt att Boverkets byggregler för trappor följs noga. Byggmax ansvarar inte för installation eller bruk av trappan om monteringen är i strid med gällande bygglagstiftning.

Teknisk data

Konstruktion
11 trappsteg + 1 st plattform
Höjd från golv till golv: 271,4 – 313,5 cm
Minsta öppningsmått: 146 x 146 cm
Steghöjd: 22,6 – 24,1 cm
Trappans diameter: 140 cm

Trappsteg
Tillverkade i massivt, klarlackat trä
Modern, sned form
Tjocklek: 4 cm
Bredd: 62 cm

Räcke
Ensidigt räcke, kan monteras till höger eller vänster
Stålstolpar, omkrets 25 mm
Handledare av PE-plast, omkrets 40 mm

Tillverkningsprodukt

Denna produkt tillverkas speciellt för dig efter din order och därmed gäller inte ångerrätten.
Läs mer
Varumärke Atrium System
Leverantörens artikelnummer 640481

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En trappa kan vara så mycket mer än en passage mellan två våningar – med rätt placering, design och materialval kan den bli en prydnad för ditt hem. Trappan kan utformas på flera olika sätt och du kan antingen beställa en trappa som byggsats eller bygga från grunden själv. Att bygga en trappa behöver inte vara alltför avancerat, utan kan med några få avgränsningar bli ett hanterbart projekt för den händige.
  • Det finns lite olika varianter på vindstrappor att välja på och den stora skillnaden är hur välisolerad luckan är. Ofta vinner man i längden på att välja den lucka med så bra isoleringsvärde som möjligt. Kolla efter U-värdet, som beskriver hur mycket värme som släpps igenom på en viss tid, ju lägre värde desto bättre isolerat. Vill du kan du även komplettera med en isolerad överlucka som bidrar till ännu bättre isolering.
  • Många hus har trappor i betong till entré eller källare och det är lätt att förstå varför. En betongtrappa kan både vara snygg och praktiskt och samtidigt hålla sig fräsch i många år trots minimalt underhållsbehov. Efter en tid kan den behöva lite kärlek för att få ny glans. Vänta inte för länge bara, då krävs en större insats.
  • Trapporna i våra hus är oftast väl synliga och är en stor del av inredningen i ditt hem. Många steg under många år sliter förstås på trappan. Det behöver inte vara så krångligt att fräscha upp utseendet på din trappas utseende och åter ge den statusen som den centrala prydnad den kan vara.
  • Har du en trappa är den central i ditt hem. Med en trapprenovering kan du verkligen förbättra det. Trappor utsätts för hårt slitage och kan vara synligt för dig och dina gäster. Det behöver inte vara så krångligt att slipa en trappa, men det är en del jobb och tar några dagar beroende på hur sliten din trappa är.