Startpaket Skorsten

ART.NR: 6713224
Anpassa din skorsten efter behov med vårt skorstenspaket som du köper per meter, flexibelt och enkelt.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Startpaket Skorsten

Anpassa din skorsten efter behov med vårt skorstenspaket som du köper per meter, flexibelt och enkelt. Paketet består av en stålskorsten av högsta kvalitet speciellt framtagen och lämpad för vedeldade eldstäder som braskaminer, vedpannor och bastuaggregat. Skorstenen har ett unikt innerrör för ökad säkerhet och som tar upp sin egen expansion vid värmeutvidgning.

Paketet är beräknat på en kaminhöjd med max höjd på 1000 mm, invändig takhöjd 2400 mm samt rakt innertak. Paketet passar toppanslutna braskaminer med anslutningsdiameter på 150 mm.

OBS! Kan endast förlängas med isolerade längder.

Specifikationer

1 x Kaminanslutning
1 x Skorstenslängd 1 000 mm (955 mm), 25 mm isolering svart
1 x Skorstenslängd 205 mm, 25 mm isolering svart
1 x Övergång 25-50 svart 220 mm (175 mm)
1 x Täckplåt rund svart
2 x Skorstenslängd 955 mm, 50 mm isolering svart
1 x Tätmassa
1 x Pannkitt
Innerdiameter 150 mm
Läs mer
Varumärke Kaminexperten
Leverantörens artikelnummer 80331501

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Med en kamin kan du göra ett rum till en central samlingsplats med en härlig eldstad som sprakar en kall kväll. Dessutom innebär en kamin ett kostnadseffektivt tillskott till uppvärmningen som även fungerar vid strömavbrott. Förutsättningarna skiljer sig mellan olika hus, men lösningarna är många. Ta reda på vad som gäller för ditt hus och välj sedan en passande kamin i vårt stora sortiment.
  • Öppna spisar är vanliga i Sverige men används idag främst för mysfaktorns skull då verkningsgraden är så låg. Det går dock att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt konvertera den öppna spisen till en högpresterande eldstad. Eftersom både rökkanal och eldstad till att lagra värmeenergin redan finns, är de största och svåraste momenten är redan avklarade.