Takplåt

Takplåt och andra takbeklädnader i plåt ger bra väderskydd och är relativt enkelt att lägga. På Byggmax har vi bra priser på takplåt.

Ett lätt och tacksamt material

Plåt har länge varit ett populärt takbeklädnadsmaterial när det gäller ekonomibyggnader. På Byggmax hittar du även produkter som är tilltalande utseendemässigt och som därför passar till vanliga bostadshus. Takpanneplåt är ett material som efterliknar de klassiska tegelpannorna och som vi har i flera färger. Att lägga tak är faktiskt enklare än många tror. Det gäller inte minst om man väljer takplåt eftersom det är ett material med låg vikt. Vid nybyggen innebär valet att klä taket med plåt att man kan bygga huset på ett mer kostnadseffektivt sätt eftersom det inte behöver bära lika stora vikter som ett hus med tegeltak.

Allt till ditt tak

Till skillnad från tegelpannor kan takplåt inte vittra sönder för att materialet utsätts för kyla och temperaturskillnader. Livslängden för ett tak av plåt kan vara 50-60 år, om det sköts på rätt sätt. Utför underhållslackning på platser där färgen börjat släpa om du vill att taket ska hålla så länge som möjligt. Det här handlar alltså om en varaktig investering som ger dig väldigt mycket tak för pengarna. Vi på Byggmax har även allt du behöver för takavvattning samt nockplåt, tätband, särskilda spikar och det du behöver för att få ett tätt plåttak på plats på ett så smidigt sätt som möjligt.

Köp takplåt från Byggmax

Takplåt är ett prisvärt och hållbart takbeklädnadsmaterial som du hittar hos oss på Byggmax. Fråga oss gärna om råd om du är osäker på om du kan lägga det själv.

43 artiklar

 1. Fotplåt
  0,5 mm
  Fotplåt
  Pris från
  159   kr /st
 2. Vindskiveplåt
  Svart, 2000x120mm
  Vindskiveplåt
  Pris från
  149   kr /st
 3. Fotplåt
  2000x150mm, svart
  Fotplåt
  Pris från
  159   kr /st
 4. FARMARSKRUV 4,8X35
  Svart, 250st
  FARMARSKRUV 4,8X35
  Pris från
  0   kr /st
 5. Nibbler
  Plåtskärare
  Nibbler
  Pris från
  329   kr /st
 6. Nockplåt
  TR20 2000X0,5 MM
  Nockplåt
  Pris från
  129   kr /st
 7. Nockplåt
  Svart, TR20, 2000mm
  Nockplåt
  Pris från
  129   kr /st
 8. Takshingel
  3m2
  Takshingel
  Pris från
  89 95 kr /m2

43 artiklar