Tapetsera hörn | ByggmaxTapetsera hörn | Byggmax

Tapetsera hörn

Att tapetsera hörn kan kännas krångligt men det finns olika sätt att gå tillväga. Här får du våra bästa tips!

Det finns olika sätt att tapetsera hörn på. En anledning till varför många tycker det är knepigt att tapetsera runt hörn är för att de sällan är raka. Ett bra tips om du vill slippa att hörnet fylls med luftbubblor och “korvar sig” är att inte tapetsera med en hel våd över hörn.

Här har vi samlat våra bästa tips hur du gör för att lyckas tapetsera hörn på bästa sätt. Spana gärna in vår gör det själv-guide om hur du lär dig tapetsera.

Tapetsera hörn | ByggmaxTapetsera hörn | Byggmax
Tapetsera innerhörn | ByggmaxTapetsera innerhörn | Byggmax

Tapetsera innerhörn

När du kommer till ett hörn – mät avståndet från den föregående våden till hörnet och lägg på 1 cm. Våden ska nämligen gå över hörnet och överlappas. Skär våden och tapetsera upp den som vanligt. Sedan tar du den del av våden du skar bort och sätter på nästa vägg, sätt den 1 cm överlapp i hörnet. Kom ihåg att loda, då blir våden rak. Om din tapet är mönsterpassad kommer den att bli en aning förskjuten på grund av överlappningen.

 1. Tapetlod
  Tapetlod
  39 90 kr /st
 2. Tapetskarvrulle
  Tapetskarvrulle
  39 95 kr /st
 3. Måttstock
  Måttstock
  20   kr /st


Tapetsera ytterhörn

Här gör du på samma sätt som vid ett innerhörn. Mät avståndet från den föregående våden till hörnet och lägg på 1-2 cm (den ska nämligen gå runt hörnet och överlappas). Skär våden och tapetsera upp den som vanligt. Efter det tar du delen av våden du skar bort och sätter på nästa vägg. Här är det viktigt att du sätter överlappet en bit , 1-2 cm, in på väggen. Annars är det lätt att det rivs upp. För att våden ska bli rak – loda. Om din tapet är mönsterpassad kommer den att bli en aning förskjuten på grund av överlappningen.

Tapetsera ytterhörn | ByggmaxTapetsera ytterhörn | Byggmax
 1. Tvättsvamp
  Tvättsvamp
  24 95 kr /st
 2. Vattenpass
  Vattenpass
  499   kr /st
 3. Tapetborste HaboPenslar
  Tapetborste HaboPenslar
  49 95 kr /st
 4. Klisterpensel HaboPenslar
  Klisterpensel HaboPenslar
  39 95 kr /st


Inspireras av våra gör det själv-guider