Slangkopplingar

Hos Byggmax hittar du många prisvärda slangkopplingar för trädgårdsslang i olika storlekar. Vi har bland annat kopplingar såsom slangkoppling, krankoppling, gardena koppling och T-koppling.

 

Koppla ihop slangar och kopplingar

Trädgårdsslang används för att transportera vatten, men det händer att du behöver koppla ihop slangar eller kapa dem. För att kunna koppla ihop två vattenslangar använder du dig av skarvkoppling, men ska du koppla ihop flera slangar eller dela en slang till flera kan du använda dig av Y-koppling eller T-koppling. Behöver du koppla en slang till en kran behöver du använda dig av en krankoppling.

 

När ska jag använda kopplingarna och till vad?

Alla slangkopplingar har olika användningsområden, många kopplingar ser lika ut men ofta är det dimensionerna på kopplingarna som skiljer sig.

Gardena koppling eller snabbkoppling som det också kallas, är den koppling som använd mest. Det är den koppling som används för att koppla in och ur ett spolmunstycke eller vattenspridare. T-koppling används för att kunna förgrena vatten åt två håll och Y-koppling använder du dig av om du vill koppla två slangar till ett vattenutkast eller förgrena slang.

 

Slangkopplingar på Byggmax

Dina slangkopplingar hittar du enkelt och smidigt på Byggmax.se eller besök din närmsta Byggmax-butik.

73 artiklar

 1. Skarvkoppling Hozelock
  Skarvkoppling Hozelock
  Pris från
  39 95 kr /st
 2. Slangkopplingssats
  Serva
  Slangkopplingssats
  Pris från
  20   kr /st
 3. Tvåvägskoppling
  Svart, plast
  Tvåvägskoppling
  Pris från
  20   kr /st
 4. Stoppkoppling Hozelock
  12,5-15mm slang
  Stoppkoppling Hozelock
  Pris från
  79 95 kr /st

73 artiklar