Lingonbuske

Lingon är nog ett av de vanligaste bären i det svenska köket och tänk vad trevligt att du inte behöver gå ända til skogen för att få lingon på bordet. Lingonbusken är ett utmärkt val för trädgårdsägare som vill ha en buske som är lättskött och som ger ett riktigt bärutbyte.

Växtplats och jord för lingonbuskar

Lingonbuskar trivs i fuktig, sur jord och på en skuggig plats. Det är viktigt att jorden har tillräckligt med dränering och om din jord inte är tillräckligt sur kan du tillsätta torv eller annat organiskt material för att sänka pH-värdet.

Skötsel av lingonbuskar

Lingonbuskar behöver inte mycket skötsel, men det är viktigt att vattna dem regelbundet och hålla ogräs borta från rötterna. De behöver också beskäras varje år för att hålla busken frisk och produktiv. Frukten mognar på hösten så beskärning bör göras på våren eller sen höst när busken är i viloläge.

Köp lingonbuske hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av lingon som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken lingonbuske som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

1 träff

Sortera på
Omnia Garden
Finns i flera varianter
Från 235  kr